Obavijesti

Sport

Komentari 39

Počinje novi Dinamov lov na LP: Ispadanje bi bilo katastrofa

Počinje novi Dinamov lov na LP: Ispadanje bi bilo katastrofa
1

Hrvatski prvak u 20 sati u Razgradu prvom utakmicom drugog pretkola Lige prvaka protiv jakog bugarskog prvaka Ludogoreca počinje svoju novu sezonu u Europi

VIDEO

Dinamo  večeras u 20 sati u Razgradu otvara svoju novu sezonu lova na Ligu prvaka. Prvom utakmicom drugog pretkola Lige prvaka 'modri' će krenuti u željeno ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha kada su se nakon 12 godina čekanja plasirali u skupinu najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja.

Teški dani priprema sada su iza trupa Ante Čačića, a koliko su se dobro pripremili vidjet će se već večeras. Upravo će ove dvije utakmice protiv prvaka Bugarske odrediti uspješnost sezone Dinama. A prema onome što se da zaključiti iz posljednjih utakmica Ludogoreca, 'modri' su mogli proči i puno bolje. Ludogorec je sve samo ne poželjan protivnik za početak nove sezone u Europi. No Čačić i njegovi igrači uvjereni su u prolaz, dapače, sigurni su da će treće pretkolo osigurati već u Razgradu.

- Već ćemo se tamo postaviti kao da nam je to jedina utakmica, u Razgradu ćemo pokušati sve riješiti. Razmišljat ćemo kao da nema uzvrata u Zagrebu. Možemo to jer smo spremni - rekao je Čačić, a slično razmišlja i ponajbolji igrač Dinama na pripremama Lucho Ibanez:

Idemo ih napasti već tamo i riješiti sve u toj prvoj utakmici!

Ta lijeva strana na kojoj dominiraju Pivarić i Ibanez čini se kao najjače Dinamovo oružje. Naravno, uz raspoloženog Sammira i Badelja 'modri' bi trebali zagospodariti Ludogorets Arenom.

Momčad hrvatskog prvaka praktički je do posljednjeg mjesta već svima dobro poznata. Na golu je nedodirljiv Ivan Kelava. Obrana je također već uigrana s Vrsaljkom, Vidom, Tonelom i Pivarićem. U veznom redu će u nedostatku kartoniranog Leke igrati Badelj, Kovačić te istureni Sammir. 

Na lijevom krilu siguran je Ibanez dok se za desnu stranu bore Rukavina i Tomečak. Jedina dvojba uz spomenutu poziciju desnog krila je i istureni napadač. Pitanje je hoće li Čačić u vatru od prve minute gurnuti pridošlog Čopa ili prvog strijelca Dinama prošle sezone Beqiraja. Zasad se čini da je u prednosti, barem prema izjavama i treninzima, Duje Čop. Čačić je nekoliko puta rekao kako je oduševljen mladim Dalmatincem te da on donosi novu dimenziju prvacima.

Kako god bili i koga god Čačić gurnuo u vatru protiv odličnog Ludogoreca, za Dinamo je već ova prva utakmica 'biti ili ne biti'. Već će prve dvije utakmice pokazati hoće li 'modra' sezona biti uspješna ili ne. Jer ako Dinamo ispadne od Ludogoreca neće se plasirati ni u Europsku ligu, a to bi bila katastrofa i za 'modre' i za hrvatski nogomet.

Očekivana postava Dinama (4-2-3-1)

  • Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Badelj, Kovačić - Rukavina, Sammir, Ibanez - Čop

Live tekstualni prijenos od 20 sati možete pratiti na 24sata...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'