Obavijesti

Sport

Komentari 12

Počinje ludi 'mercato': Rekordi pred rušenjem, tu su i sapunice

Počinje ludi 'mercato': Rekordi pred rušenjem, tu su i sapunice
1

LUDO LJETO Svaki prijelazni rok nudi bombastične priče, pa tako i ovaj. U centru pozornosti je Ivan Perišić koji napada hrvatski rekord, a mogao bi pasti i onaj svjetski jer Francuzi ne miruju...

VIDEO

Danas i službeno u najjačim europskim ligama počinje prijelazni rok. Svaki nosi svoju posebnu priču, pa čak i oni zimski kojima je 'srednje ime' - dosada. Međutim, onaj ljetni standardno nudi spektakl svake godine, pa ni ove priča ne bi trebala biti različita.

Razne sapunice sastavni su dio spektakla. Mogu djelovati uzbudljivo, intrigantno, pa onda otići u drugu krajnost i postati dosadne i naporne. Jedna od takvih je i transfer našeg ponajboljeg reprezentativca Ivana Perišića.

Perišićevo vrijeme za iskorak, a i rekord

Da, zaslužio je igrati u Ligi prvaka kao prava zvijezda, tamo mu je mjesto. Inter mu to ne može ponuditi ove jeseni, pitanje je može li i sljedeće uopće.

S druge strane, Manchester United može. I tu je ponajbolji trener svijeta Jose Mourinho koji slaže stroj koji će pucati sljedeće sezone na sve trofeje.

Budući da je Ivan u najboljim igračkim godinama i dokazan je igrač visoke klase, United bi mu trebao doći kao kruna karijere. Bilo to 40 ili 50 milijuna eura, njemu vjerojatno i nije od presudnog značaja koliko će Englezi uplatiti novca Talijanima.

Samo da on tamo ode, makar to bio kišni i dosadni Manchester, za razliku od 'grada mode' u kojem živi već dvije godine ili Poreča u kojem dokazuje odbojkaši talent. 

Vrijeme je da se sruši Kovačićev rekord!

Ronaldova sapunica

Sapunicu ima i Cristiano Ronaldo. Ljut je zbog odnosa Španjolaca prema njemu zbog 'slučaja porez' i kako pišu Španjolci, pa i Portugalci, on želi pobjeći.

Odlazak je izgledao kao siguran, zatim se upleo Florentino Perez pa navodno omekšao Portugalca i danas postoji mogućnost da se to sve mirno izgledati.

Dok se drama odvija u Madridu, sa strane vrebaju United, PSG pa i Monaco. Ma, nema tog kluba koji ne bi htio uzeti ponajboljeg igrača svih vremena. 

Hrvatski bi rekord mogao pasti nakon što se okonča Ivanova sapunica, a mogao bi čak i onaj svjetski. Prošle je sezone Francuz Paul Pogba za 105 milijuna eura iz Juventusa otišao u Manchester United.

Iz posve sređene momčadi otišao je u nešto neuredniji roster, ali kako je rekao, novac mu nije bio presudan, nego je htio - doma. U redu, Paule, ali tvoj bi rekord mogao pasti ovoga ljeta. I za to bi mogao biti zaslužan tvoj sunarodnjak iz Monaca.

Francuzi rezerviraju čuda

Kylian Mbappé najbolji je mladi igrač svijeta. Kao takav, može doslovno birati gdje želi igrati. Svaki veći europski klub pronašao bi dodatan novac da ukrade Francuzima čudo od djeteta, ali on ima samo jednu želju - Real Madrid.

To je njegov omiljeni klub, a Cristiano Ronaldo mu je uzor. Španjolci imaju novca i moćnu momčad koju treba dodatno nadograditi. Treba pronaći i 'nasljednika' službeno najboljeg igrača svijeta, a prema svemu sudeći, to je Mbappé.

Ima 'ono nešto', zabija s lakoćom i uvijek je korak brži od konkurencije.

Pa čak i više obećava od samog Ronalda u jednakim godinama. Ako 'kraljevski klub' doista odluči dovesti ovog momka svim silama, rekord će pasti. Ide to preko 105 milijuna eura, glatko.

Mirno ljeto za većinu Vatrenih

Vrijedi istaknuti kako bi naš sjajni Nikola Kalinić mogao napraviti korak naprijed u karijeri pa potpisati za Milan koji ima opake planove sljedeće sezone u Serie A.

Ivan Rakitić ovisi o daljnjim koracima Barcelone, ukoliko potpišu PSG-ovog Talijana Marca Verrattija, tada situacija postaje komplicirana.

Mirna ljeta trebali bi imati Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Modrić i Mandžukić, dok kod ostalih postoji mogućnost za promjenom sredine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti