Obavijesti

Sport

Komentari 3

Počinje treći najgledaniji turnir u svijetu! Ulaznice do 5840 €, hrvatska braća igraju za Čile

Počinje treći najgledaniji turnir u svijetu! Ulaznice do 5840 €, hrvatska braća igraju za Čile
11

Okreću se stotine milijuna eura, no najplaćeniji svjetski ragbijaš igra za 1,8 milijuna eura po sezoni. Novozelandski reprezentativci moraju igrati za domaće klubove, a za Čile će igrati braća Matias i Nicolas Garafulić. Utakmice prenosi SK

VIDEO

Ragbijaši se vole hvaliti da je to treće najgledanije natjecanje u svijetu sporta, nakon nogometnog svjetskog prvenstva i ljetnih Olimpijskih igara. Tako su pokazale brojke iz 2019.

I premda neka druga istraživanja tvrde da su gledaniji i biciklistički Tour de France i nogometna Liga prvaka, pa i Azijske igre, zimske OI, svjetsko prvenstvo u kriketu i SP nogometašica, Svjetsko prvenstvo u ragbiju nedvojbeno je ponajveći sportski događaj u svijetu. Igra se svake četiri godine, a u petak u Francuskoj počinje njegovo deseto izdanje.

Pokretanje videa...

Ragbi reprezentacija 00:07

Po tri titule imaju Novi Zeland i branitelj naslova Južnoafrička Republika, dvije Australija i jednu Engleska. Francuska je triput izgubila u finalu, a domaćin je bila i 2007., kada je utakmice na stadionima gledalo prosječno 47.150 gledatelja. Ovaj put najmanji stadion na kojem će se igrati je u Toulouseu od 33.150 mjesta, a najveći Stade de France s 80.023 mjesta.

FILE PHOTO: New Zealand v South Africa - World Cup warm-up

I dok se za utakmice prvoga kruga može pronaći ulaznica i za 7 eura, za one jače, poput Francuska - Novi Zeland, ih nije bilo za manje od 200 eura, a za finale su od 680 do 5840 eura!

Sport gospode, kako ga nazivaju, na SP-u ima 20 reprezentacija, od čega samo osam ulazi kroz kvalifikacije i uglavnom se vrte iste momčadi. Pa su tako i europske kvalifikacije opet prošli Gruzija, Rumunjska i Portugal, a izravan plasman imaju sudionici Kupa šest nacija Engleska, Francuska, Irska, Italija, Škotska i Wales.

THE CANADIAN PRESS 2021-10-02

Okreću se stotine milijuna eura, no igrači zarađuju puno manje nego nogometaši, košarkaši, tenisači, NFL-ovci... Najplaćeniji svjetski ragbijaš je Južnoafrikanac Handre Pollard, koji igra za engleski Leicester za 1,8 milijuna eura po sezoni. Plaća u rangu osrednjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca. Samo petorica ragbijaša na svijetu zarađuju milijun godišnje, sva petorica su u engleskim klubovima, dok na drugom kraju svijeta, u Novom Zelandu, nitko tko ne igra za domaće klubove ne može biti u reprezentaciji! Zato mnogi od najboljih ragbijaša u povijesti nisu igrali u Europi, a Steven Luatua (31) je, primjerice, prihvatio ponudu Bristola i ugovor od 770.000 eura godišnje, ali se zato morao odreći igranja za reprezentaciju. Dok je Charles Piutau (28) otišao u engleski Wasps pa je promijenio državljanstvo i igrat će na SP-u za Tongu. Jer za Novi Zeland više ne smije.

England v Fiji - World Cup Warm Up

Prema kladionicama, Novi Zeland prvi je favorit (koeficijent 3.75), na Francusku je 4, na JAR 4.33, Irsku 6, Australiju 12, Englesku 15, Argentinu 23, Wales 41, Škotsku 51, Fidži 91, dok su svi ostali debeli autsajderi.

Hrvatska reprezentacija daleko je od SP-a no hrvatski je štih uvijek prisutan. Od Frane Botice, koji je s Novim Zelandom 1987. osvojio prvo SP pa desetak godina kasnije igrao za Hrvatsku, preko Daniela Lugera koji je osvojio SP s Engleskom 2003. do donedavnog kapetana Walesa Justina Tipurića.

France v Australia - World Cup Warm Up

Na mundijalu u Francuskoj za Čile će igrati braća Matias i Nicolas Garafulić, potomci hrvatskih iseljenika.

Sve utakmice možete gledati na kanalima Sportkluba, počevši od spektakularnog otvaranja i okršaja Francuske i Novog Zelanda u petak od 21 sat na SK 3, pa subotnji program: Italija - Namibija (12.50, SK 3), Irska - Rumunjska (15.20, SK 3), Australija - Gruzija (18, SK 2), Engleska - Argentina (21, SK 2).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku