Sport

Komentari 0

Podravkašice protiv jakih ekipa

Podravkašice protiv jakih ekipa

"Krim ove godine ima ambicije doći do Final Foura, a FTC s istim ambicijama gleda na Ligu prvaka, ali s pozicije aktualnog mađarskog prvaka. Tu je i Siofok, ekipa koja je među tri najbolje u Mađarskoj"

Sve je spremno za veliki Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo, čulo se u četvrtak na konferenciji za medije Rukometnog kluba Podravka – Vegeta. 15. turnir je na rasporedu u petak i subotu, u goste stižu elitni europski klubovi, Krim Mercator, mađarski prvak FTC Rail Cargo Hungaria i Siófok KC. Presici su prisustvovali trener Neven Hrupec te igračice Larissa Kalaus, Sara Šenvald, Bojana Milić, Dzyiana Ilyna, Bianca Maria Bazaliu i Irina Stelmah. 

Iza prvakinja Hrvatske je uspješan ciklus priprema, te je turnir uvertira uoči dvostrukog kolosijeka na kojemu će voziti najbolja domaća momčad. Uz prvenstvo Hrvatske, ove sezone puno polažu u Ligu prvakinja, koja bi ove sezone trebala biti godina afirmacija rukometašica iz Koprivnice.

Novinarima se prva obratila Larissa  Kalaus koja je ovog prelaznog roka pojačala „kokice“ i odmah preuzela i kapetansku traku, što samo po sebi govori s koliko povjerenja i nade očekuju da će ih povesti domaćim i inozemnim parketima.  

- Osjećaji su pozitivni i sve se veselimo prvim utakmicama na domaćem terenu. Željne smo dokazivanja i pred navijačima i veliki je plus da će nas moći popratiti. Vjerujem da ekipa može puno i da ima još puno prostora za napredak što ćemo pokazati već na ovom turniru - rekla je Kalaus s naglašenim optimizmom. 

Nakon Kalaus gotovo u istom tonu i s istim pogledima u nadolazeću sezonu su govorile i ostale suigračice. 

Zadnju riječ imao je trener Neven Hrupec, koji je na početku  iznio nekoliko informacija vezanih uz momčadi koje ovog vikenda dolaze u Koprivnicu. S posebnim naglaskom što će turnir biti izrazito jak. 

- Krim ove godine ima ambicije doći do Final Foura, a FTC s istim ambicijama gleda na Ligu prvaka, ali s pozicije aktualnog  mađarskog prvaka. Tu je i Siofok, ekipa koja je među tri najbolje u Mađarskoj. Odigrali smo s Krimom i Siofokom jako dobre pripremne utakmice i vjerujemo da će i turnir biti odličan - rekao je trener Neven Hrupec.

Uz to Hrupec je biranim riječima govorio o legendarnom Josipu Samaržiji Bepi, bez čijih temelja ne bi bilo rukometa kakvog poznajemo danas u Koprivnici, a i šire.

- Velika nam je čast i izazov i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolji turnir. Naglasak u ovom trenutku nije na rezultatu, cure dobro rade i zaslužile su da se pokažu pred koprivničkom publikom. Dvorana nažalost ne može biti puna, ali već je velika stvar da će publika moći prisustvovati i uživati u vrhunskom rukometu - rekao je trener Neven Hrupec. 

Turnir u petak u 18 sati otvaraju FTC-Rail Cargo Hungaria - RK Krim Mercator, a dva sata kasnije na parket izlaze domaće rukometašice i Siofok FC.