Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Podsjećam na Nikolu Kalinića? Nadam se da ću i ubuduće...'

'Podsjećam na Nikolu Kalinića? Nadam se da ću i ubuduće...'
1

Mladi napadač Hajduka Ivan Delić (20) ušao je u Koprivnici u 85. minuti i bio jedan od kreatora preokreta u kojem je Hajduk stigao do pobjede i tri vrijedna boda u borbi za mjesta koja vode u Europu...

VIDEO

Iako je Hajduk na Poljudu pobijedio Lokomotivu, Ivan Delić (20) zaslužio je kritike zbog slabe reakcije u zadnjih 20-ak minuta koje mu je dao trener Oreščanin.

No očito su kritike urodile plodom, jer je u subotu u Koprivnici mladi Delić ušao u 85. minuti i bio jedan od kreatora velikog preokreta i pobjede nad Slaven Belupom izborene u sudačkoj nadoknadi. 

- Nije lako ući u utakmicu koja je zahtjevna i koja se igra u visokom ritmu i odmah unijeti preokret. Nisam dobro reagirao protiv Lokomotive, bilo je loše, ali pobijedili smo i nemam se potrebe vraćati na tu utakmicu. Pogotovo što smo nakon nje nastavili dobar niz. Evo, u Koprivnici sam bolje reagirao i iskoristio priliku - kaže Ivan Delić.

Što je bio poticaj u Koprivnici da onako preokretu utakmice?

- Zagrijavali smio se točno ispod tribine na kojoj je bila Torcida, baš su nas bodrili i vjerovali u preokret, to nam je sigurno dalo dodatnu snagu. Nisu stajali ni nakon što smo primili gol i ostali bez Juranovića, samo su pojačavali navijanje, pogotovo nakon što je Caktaš dobio žuti, a trener Rosanda isključen zbog prosvjeda što sudac nije dao žuti karton za udaranje Nejašmića. 

Zagužvalo se u jednom trenutku upravo ispod te tribine, naguravalo se nekoliko igrača obje momčadi, poletjele su boce, upaljači, čak i naočale prema terenu... Kako je započela gužva?

- Lopta je krenula u aut baš na mjestu na kome smo se zagrijavali. Ja sam je uzeo u želji da je što prije vratim suigračima, ali me jedan igrač Slavena udario po ruci, očito u želji da potroši što više vremena. Dok sam ja opet uhvatio loptu i dodao je suigračima, iza mojih leđa je nastala gužva i naguravanje, ali nisam dobro ni vidio o čemu je riječ. Brzo se sve smirilo.  

Sada vas čeka Rudeš. Kakav je plan?

- Plan je isti kao i u svakoj drugoj utakmici, pripremamo se najbolje što možemo, idemo ih dobiti da više ne budemo šesti na ljestvici, nego peti, četvrti...

Gdje vidite Hajduk na kraju sezone?

- Teško je reći, mislim da smo pokazali da možemo puno, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti. 

Koja je vaša prava pozicija, dojam je da se niste isprofilirali do kraja?

- Iskreno, ni sam ne znam. Kroz B momčadi sam igrao na svim pozicijama, mislim da se mogu uklopiti u sve sustave, ali volio bih da me trener standardizira na jednoj poziciji. Iako, mladi igrač mora koristiti svaku priliku, pa je dobro da mogu pokriti više pozicija. 

Stasom i igrom podsjećate na mladog Nikolu Kalinića, s kojim igračem Hajduka iz prošlosti bi usporedili vašu igru?

- Složio bih se s vama, to bi bilo to, Nikola Kalinić iz mladih dana. Nadam se da ću i ubuduće podsjećati na njega.

Koje su vaše dobre strane?

- Snaga, čvrstina, brzina, završnica mi nije loša... Igrao sam u omladinskoj školi u veznom redu, ostala mi je igra lijevom i desnom nogom.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Plan je izboriti se za minutažu i uklopiti se u trenerove planove, a to se može jedino ako svaku ponuđenu priliku maksimalno iskoristim. Kao u Koprivnici. Imam neke svoje ciljeve, ali ne želim o njima, možda na kraju sezone... 

Osjećate li se degradiranim ako vas stave igrati u B momčad?

- Ne, uopće. Evo, nisam putovao na jednu utakmicu A momčadi, igrao sam za B momčad u Zadru i zabio gol. Možda sam se ranije tako i osjećao kad bi me iz B momčadi vratili u juniore, ali sad to više nije slučaj. Važno je skupljati minute. Ali naravno da mi je draže, a po mom mišljenju i vrjednije, ići na put s A momčadi i igrati 5 minuta, nego cijelu utakmicu za B momčad.

Oreščanin vas je trenirao u B momčadi, i sada u A, kakav imate odnos?

- Trenerov odnos s igračima je odličan, otvoren, puno razgovaramo, sasluša što imamo za reći, i mislim da je to jedan od glavnih razloga što smo se vratili na pravi put. Evo, primjerice, imali smo razgovor nas nekolicina s trenerom uoči Lokomotive, ne želim o detaljima ali mogu reći da je razgovor urodio plodom. Jesmo mi još uvijek šesti, ali smo smanjili razliku, stigli smo na par bodova do trećeg mjesta... Ako kiksaju mi smo na bod do Rijeke, Osijeka, Ferate... (Lokomotiva op.p.) 

Bili ste dio U-17 reprezentacije koja je igrala na SP u Čileu. Skupili ste tri nastupa u reprezentaciji koja je bila sastavljena uglavnom od igrača Dinama. Je li moglo biti i više igraća Hajduka?

- Istina je, bili su tu Brekalo, Moro, Sosa, Kalaica, Šemper..., a iz Hajduka uz mene Karamarko i Šutalo. Sigurno da nas je moglo biti i više, ali znate kako je, neki su dobivali prilike u klubu, istrpjelo ih se da igraju i griješe, da postanu igrači... A uz to smo mi igrači Hajduka daleko od centrale...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'