Obavijesti

Sport

Komentari 9

VIDEO Istra utrpala četiri gola u derbiju začelja! Trener Rudeša: Ništa više nismo ni zaslužili...

VIDEO Istra utrpala četiri gola u derbiju začelja! Trener Rudeša: Ništa više nismo ni zaslužili...

Ante Erceg zabio je dva gola, a Antonio Maurić i Matej Vuk po jedan za nastavak crnog niza novog prvoligaša i povećanje razlike između devetog i desetog na ljestvici, već je 11 bodova

VIDEO

Uvjerljivu su pobjedu u derbiju začelja ostvarili nogometaši Istre 1961, pulska momčad je s 4-0 (3-0) pobijedila u Zagrebu Rudeš, u ogledu 15. kola HNL-a.

Utakmica je odlučena već nakon prvog poluvremena kada je Istra 1961 imala prednost od tri pogotka. Prvi gol dao je Antonio Maurić u 14. minuti, dok je potom dva puta strijelac bio Ante Erceg, u 26. minuti te iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. U nastavku je Matej Vuk povećao na 4-0 u 57. minuti.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

Rudeš - Istra 0-4 (sažetak) 01:57

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Istra 1961 sada ima 14 bodova kao i Slaven Belupo, a te su dvije momčadi odmaknule Rudešu na čak 11 bodova prednosti. Posljednji Rudeš je i dalje bez pobjede, a skupio je već 12 poraza.

Od samog početka Istra 1961 je zagospodarila travnjakom, a prvi pogodak gosti su postigli u 14. minuti. Prije toga su već imali tri dobre šanse, ali domaću mrežu nisu uspjeli zatresti Vuk, Marešić i Erceg.

Domaća obrana i vratar kapitulirali su u 14. minuti kada je nakon povratne lopte Lisice dobro reagirao Maurić. Vrlo brzo Istra 1961 je povećala vodstvo, a opet je veliki dio posla obavio Lisica. Strijelac je taj put bio Erceg.

Statistika Rudeš - Istra 0-4:

Nakon toga je Rudeš imao dominaciju u posjedu, ali domaćin baš ničim takvo što nije konkretizirao. Gostujuća obrana nije uopće bila pod pritiskom, a prvi dio okončan je novim pogotkom pulskog sastava. Nakon ruke Kovačevića u svom šesnaestercu s bijele točke je Erceg pogodio za 3-0 u nadoknadi prvog dijela.

Rudeš je bio dodatno grogiran nakon što je u 57. minuti primio novi pogodak, strijelac je bio Vuk, a nekoliko minuta kasnije moglo je biti i 5-0, ali je okvir vrata spasio domaćina nakon udarca Ercega.

Do kraja je Rudeš bio posve nemoćan, a Istra 1961 se zadovoljila velikim vodstvom. Istra 1961 je upisala drugu prvenstvenu pobjedu u nizu.

Golem: Nismo se mogli hrvati s važnošću ove utakmice

- Rezultat sve govori. Očito se nismo mogli hrvati s važnošću ove utakmice koja nam je bila šansa za hvatanje priključka. Istra je dominirala u svim segmentima igre i zasluženo pobijedila. Mi smo imali na ulasku u utakmicu jednu mrtvu šansu i poslije, kad je utakmica otišla na 0-2, 0-3, to je bila zatvorena priča. Mi nismo danas zaslužili ništa više od visokog poraza - rekao je trener Rudeša Toni Golem.

Catala: Jedna od najboljih utakmica otkako sam ovdje

- Prije svega želim reći nekoliko riječi o Mariju Kovačeviću i pružiti mu podršku (treneru Varaždina dijagnosticirali su karcinom, op.a.). Sve najbolje na putu oporavka i želim mu sve najbolje. Dobro smo igrali od početka, momčad je bila odlučna i dobra. Jedna od najboljih utakmica otkad sam ovdje, jako sam sretan zbog ovakvog rezultata - kazao je David Catala, trener Istre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti