Obavijesti

Sport

Komentari 95

Pogledajte kako izgleda hotel u kojem je Đoković i što poslužuju

Pogledajte kako izgleda hotel u kojem je Đoković i što poslužuju
9

Hotel Park u Melbourneu bio je ishodište zaraze korona virusa, tražitelji azila koji tamo borave konstantno se žale na lošu hranu i uslugu. Najbolji svjetski tenisač tamo čeka konačnu odluku o deportaciji

VIDEO

Novak Đoković (34) čeka novo ročište o žalbi na deportaciju koju su njegovi odvjetnici podnijeli saveznom sudu u Melbourneu u četvrtak. Sudac ga je zakazao za ponedjeljak, a moglo bi se dogoditi i da dođe do nove odgode pa da Srbin nastupi na Australian Openu dok se spor riješava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najbolji svjetski tenisač ostatak vikenda sigurno će provesti u hotelu Park u Carltonu u Melbourneu, objektu koji se nalazi samo tri kilometra od teniskog centra gdje bi Nole želio loviti deseti Australian Open i 21. Grand Slam. Tamo se nalazi i češka tenisačica Renata Voráčova (38), koju su prvo pustili da nastupi na pripremnom turniru u Melbourneu, a onda joj ukinuli vizu.

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u Melbourneu

Pokretanje videa...

Masa ispred hotela u Melbourneu gdje je smješten 'Novax' podržava tenisača, supruga Jelena: 'Voljela bih da smo na Božić zajedno' 01:22

Hotel na papiru ima četiri i pol zvjezdice, noćenje stoji 109 dolara. No stvarnost je ipak malo drugačija. Od 2020. služi kao karantena i imigracijski pritvor za ljude koji traže azil u Australiji. Štoviše, upravo je u tom hotelu krenuo drugi val korona virusa koji je u australskoj saveznoj državi Viktoriji odnio stotine života.

Prije samo dva tjedna u hotelu Park izbio je požar pa ljudi koji borave u njemu više nemaju pristup ni teretani ni terasi za pušače, jedinom mjestu gdje su mogli uhvatiti svježi zrak. Prozori u sobama nemaju kvake.

Djokovic supporters stand outside Park Hotel in Melbourne People protest outside the Park Hotel, believed to be holding Serbian tennis player Novak Djokovic in Melbourne

- Samo želim svježi zrak i svjetlo. Nemamo nikakav pristup tome - rekao je Miah, jedan od 20 tražitelja azila koji se u listopadu zarazio covidom u hotelu.

- Soba je bila prljava, bio sam 15 dana u sobi i nosio istu odjeću. Nisam imao čisto rublje. Šest sati im je trebalo da mi donesu lijek - dodao je Miah, prenosi The Age.

The scene outside the hotel where tennis player Novak Djokovic is believed to be in Melbourne

Ispred hotela, pak, stotine prosvjednika koji pozivaju na zatvaranje imigracijskog centra. Skupili su se i australski Srbi kako bi pružili podršku Novaku. Košarkaš hrvatskog porijekla Andrew Bogut objavio je snimku na kojoj plešu kolo i napisao: "Udri jače".

Sudac Anthony Kelly upitao je na online saslušanju odvjetnike ima li Đoković u hotelu teniski teren za trening. Dakako da nema. Štoviše, upitno je kakvu hranu dobiva.

Najbolji svjetski tenisač na strogoj je bezglutenskoj dijeti, a korisnici hotela žale se da su im u obrocima servirali i crve uz piletinu i brokulu.

Hossein Latifi, drugi tražitelj azila koji je boravio u hotelu Park, objavio je kako izgleda jedna porcija variva koju su mu servirali u plastičnoj posudi. Objavio je i fotografiju unutrašnjosti sobe koja baš i ne oduše luksuzom.

Food given at the Park Hotel where Serbian tennis player Novak Djokovic is believed to be held in Melbourne
The inside of a bedroom at the Park Hotel where Serbian tennis player Novak Djokovic is believed to be held in Melbourne

Australci tvrde da Nole može napustiti hotel kad poželi, da ga ne drže u zatočeništvu. No to je jedino mjesto gdje može čekati odluku o žalbi na deportaciju.

Udruga profesionalnih tenisača, koju je osnovao upravo Đoković, priopćila je da je Novak dobro. Zamolio ih je da sam objavi detalje o tome kako su se ponijeli prema njemu u Australiji onda kad bude htio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju