Obavijesti

Sport

Komentari 153

Stipe Miočić unakazio legendu Marka Hunta i porušio rekorde

Stipe Miočić unakazio legendu Marka Hunta i porušio rekorde
4

Stipe Miočić pobijedio je Marka Hunta u borbi večeri na UFC Figft Nightu 65 u Adelaideu. Miočić je slavio tehničkim nokautom nakon pet rundi demoliranja Hunta

VIDEO

Ako je netko još sumnjao, nakon jutrošnje borbe u Adelaideu svima je valjda jasno - Stipe Miočić sami je vrh UFC teškaša i legitimni kandidat za naslov prvaka. U glavnoj borbi UFC-a 65 demolirao je legendu borilačkih sportova Marka Hunta do neprepoznatljivosti.

Sudac je na kraju morao prekinuti borbu nakon 2.45 minuta u petoj rundi iako je bez imalo grižnje savjesti mrcvarenje mogao zaustaviti već u trećoj rundi. Stipu kao da su opasno naljutile brojne najave Marka Hunta prije meča u kojima je cijelo vrijeme bahato ponavljao da će ga nokautirati te mu zaprijetio 'otkidanjem glave'.

Rušio rekorde u broju udaraca

Pritom je Stipe srušio i neke rekorde UFC-a. Čisto je Hunta udario čak 361 put što je apsolutni rekord UFC-a koji je do sada držao Chael Sonnen koji je Andersona Silvu udario 320 puta. Hunt je njega udario tek 46 puta što je i najveća razlika u UFC povijesti.

Osim na samom početku borbe kada je primio nekoliko udaraca, Stipe je u ostatku meča dominirao. No nije se odlučio za svoju jaču stranu, borbu na nogama, nego je Hunta bacao u parter i iz pozicije polugarda zadavao ubojite udarce laktovima te GNP udarcima ubijao svaku nadu Novozelanđaninu, piše Fight Site.

Isti scenarij gledatelji u Adelaideu mogli su vidjeti i u idućim rundama, a Hunt je sve češće i bolnije završavao u parteru. Iako Hunt nikako nije mogao pronaći odgovor za Stipine hrvačke zahvate i snažne udarce u parteru, te ga je sudac nekoliko puta upozoravao da će prekinuti borbu zbog njegove pasivnosti, još jednom je na vidjelo došla njegova nestvarna izdržljivost.

Uvijek se nekako izvlačio nakon razornih udaraca, no kraj je stigao u petoj rundi  kada je Mark već imao oba oka gotovo potpuno zatvorena. Prije pete runde liječnici su pregledali Huntove teške ozlijede na glavi te upozorili suca u kavezu da u slučaju nastavka dominacije američkog borca hrvatskih korijena prekine borbu. S obzirom da se razbijanje nastavilo i u posljednjoj rundi, sudac u ringu morao je prekinuti meč i proglasiti tehnički nokaut.

Dana White zazivao prekid

Kraj je zazivao i šef UFC-a Dana White koji je na svom Twitteru puno prije pete runde pisao:

'Hunt nije čovjek', 'Sada moraju prekinuti meč', Vau, doktor je dopustio nastavak borbe'...

Ovo su svakako najveće batine koje je Mark Hunt pretrpio u UFC-u, no ono što je svakako nama važnije, ovo je i pobjeda Stipe Miočića koja najavljuje pohod na naslov u teškaškoj UFC kategoriji. Nastavi li ovako dominirati i pametno birati taktiku, teško da će itko moći zaustaviti Stipu na tom putu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka