Obavijesti

Sport

Komentari 40

Dinamo ponovno slavi Božića: 'Plavi devet' donio je novi bod

Dinamo ponovno slavi Božića: 'Plavi devet' donio je novi bod
1

Mlada momčad Dinama u četvrtom je kolu juniorske Lige prvaka na gostovanju kod Seville remizirala 1-1 i tako osvojila svoj četvrti bod u Ligi prvaka. Jedini strijelac Dinama bio je Ivan Božić koji je dobio i crveni

VIDEO

Dinamo ponovno ima ubojitu 'modru devetku'. Mladi Ivan Božić (19) zabio je peti gol u juniorskoj Ligi prvaka ove sezone i na teškom gostovanju u Sevilli donio svojoj momčadi veliki bod, četvrti u skupini H. Sevilla je bila bolja momčad tijekom svih 90 minuta i mladi Dinamovci itekako mogu biti sretni s 1-1.

Šok već u petoj minuti

Sevilla je fantastično krenula u utakmicu. Već u petoj minuti Pozo je probio po lijevoj strani, ubacio prizemno u peterac Dinama, Horkaš je krivo procijenio i promašio loptu, a pred golom su Soldo i Gonzalez zajednički ugurali loptu u mrežu. Iako se čini da je loptom posljednji igrao Dinamov kapetan, Uefa je gol pripisala Gonzalezu.

U nastavku Sevilla nastavlja pritiskati 'modre' braniče. Božić je u vrhu napada bio nevidljiv, vezni red nije postojao, a obrana 'modrih' imala je velikih problema s Pozom, Colmenerom, Gonzalezom...

NOVI PLAVI 9: Božić drugi strijelac Lige prvaka, zabija svakih 67,4 minute..., a u 2. HNL bez gola!?

Knežević morao izaći zbog ozljede

A nakon pola sata igre novi udarac za Dinamo. Jedan od dvojice igrača koje je Marijo Cvitanović dobio na 'poklon' od Peteva za ovu utakmicu morao je napustiti igru. Bojan Knežević u 32. minuti s bolnom grimasom na licu zatražio je izmjenu i umjesto njega u igru je ušao Tolić. Na poluvrijeme se sretno i spretno otišlo s minimalnih 1-0 Seville. S obzirom na prikazano Cvitanovićevi igrači mogli su biti zadovoljni rezultatom.

U drugi dio Dinamo ulazi nešto bolje, agresivnije i organirizanije. No prva ozbiljnija prilika ponovno je ona Seville, no početkom drugog dijela Dinamov golman Horkaš je pokazao da će u nastavku imati svoj dan. Najprije je obranio pokušaje Viedme i Gonzaleza, a onda pogledom ispratio treću prečku Seville u ovoj utakmici.

A onda šok za domaćina. Dinamo zabija iz jedine svoje prave prilike na utakmici. Božić je sjajno pobjegao obrani Seville te prebacio golmana Soirana koji je potpuno nepotrebno istrčao na 20-ak metara od gola, izborio se za loptu i zabio u praznu mrežu za kasnije se pokazalo konačnih 1-1.

Dva crvena Dinama u istoj 'akciji'

Probudio se u sljedećim minutama Dinama, prijetila i Sevilla, no momčadi su bez većih uzbuđenja bile sve do 82. minute. U istoj minuti, točnije u istoj akciji dva su Dinamova igrača dobila crveni karton. Najprije je Borna Sosa, drugi igrač kojim je Petev pojačao juniore, zaradio drugi žuti karton zbog faula na igraču Seville. A onda dolazi do gužve u kojoj drugi žuti, odnosno crveni, zarađuje i Božić, a Soldo i Sevillin Carlos prvi žuti karton... Potpuni kaos smirio je Cvitanović koji svoje igrače raspoređuje na terenu i kreće u borbu za obranu boda.

U tim se trenucima, sve do 96. minute, ponovno u više navrata iskazao Horkaš. Sevilla je opasno pritisnula, no Horkaš je fantastično branio udarce Sevillinim igračima. 

Božić jedini Dinamov strijelac u Europi

Ivan Božić svojim je petim golom u juniorskoj Ligi prvaka donio četvrti bod Dinamu u skupini H. Dva je zabio Juventusu, dva Sevilli u prvoj utakmici i jedan u uzvratu. No Božić je jedini Dinamov strijelac u Ligi prvaka ako se pogleda i seniorska konkurencija. Tamo 'modri' još pokušavaju otkriti kako zabiti. Kada već ne ide Henriquezu, Fernandesu, Hodžić i Soudaniju, možda da priliku, barem u HNL-u, dobije Ivan Božić?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...