Obavijesti

Sport

Komentari 0

Pokidao ligament pa uzeo dva odličja na prvenstvu Švicarske

Pokidao ligament pa uzeo dva odličja na prvenstvu Švicarske
6

Nije baš najljepše voziti se na glavi pri brzinama od 130-140 kilometara na sat, a zrak je rijedak, temperatura -13 stupnjeva, rekao nam je Zadranin Benedikt Nikpalj koji je nastupio na ZOI 2018.

VIDEO

Hrvatski olimpijac, bobist Benedikt Nikpalj (26), dvaput je bio na pobjedničkom postolju na prvenstvu Švicarske održanome prošli vikend u Sankt Moritzu. Zadranin je u dvojcu osvojio drugo mjesto, a u četvercu treće.

S pilotom Cedricom Folladorom za momčad Svizzera italiana u dvojcu je završio iza olimpijskog prvaka iz Sočija, Beata Heftija, u konkurenciji 16 posada. U četvercu je nastupao za Team Follador.

Pokretanje videa...

00:37

- Nije bilo najtoplije, ovdje gore je -13 stupnjeva, a kad se uzme rijedak zrak radi nadmorske visine, bio je pravi tulum, haha. Jako sam zadovoljan - rekao nam je Benedikt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je blažih potresa mozga, puknuća ligamenta i nekoliko hematoma i modrica kod vozača. Nije baš naljepše voziti se na glavi pri brzinama od 130-140 kilometara na sat, ali to je dio ovog sporta - dodao je.

I on sam pretrpio je tešku ozljedu na zadnjoj utrci prije Božića, puknuo mu je ligament, pa je uspjeh tim veći na povratničkom natjecanju.

- Nisam nastupao na Svjetskom kupu zbog te ozljede, ali nisam htio da mi sezona propadne do kraja. Moram dalje trenirati i vratiti se jači nego prije ozljede. Vratit ću se u Zagreb trenirati i okušati se malo u atletici izvan sezone, u atletskom klubu Zrinjevac kod trenera Damjana Sedića koji mi puno pomaže - kaže Benedikt.

Nikpalj je nastupio za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, a 2018. prihvatio je poziv švicarskog pilota Piusa Meyerhansa i prešao pod zastavu Švicarske, zemlje u kojoj je ponikao bob.

U listopadu prošle godine na testiranju osvojio je prvo mjesto na testiranju bobista pobijedivši, između ostalih, i trećega najbržeg Britanca svih vremena Joela Fearona (30), koji je 100 metara istrčao za 9,96 sekundi.

Kroz švicarski dres sjecat će iskustvo u ovom kompleksnom sportu, ali na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. vidi se samo u jednom dresu...

- U Švicarskoj imam radnu vizu s kojom mogu nastupiti na svim natjecanjima osim Zimskim olimpijskim igrama, za koje mi treba putovnica. Planiram se vratiti u Hrvatsku, ipak je to moja zemlja. S iskustvom i znanjem napredujem kao sportaš i učim što se tiče materijala i svega - rekao nam je ovaj multitalentirani Zadranin koji je počeo u MMA-u, a bavio se i američkim nogometom.

  • 104 kilograma ima Nikpalj. Idealna je težina u bobu, kaže, između 100 i 110 kilograma
  • 157 kilometara na sat rekordna je brzina boba četverca na stazi u kanadskom Whistleru
  • 40 eura prosječna je cijena kombinezona koji se koristi za bob, sanjkanje i skeleton
  • 100.000 eura stoje saonice za profesionalni bob koje se potom prilagođavaju
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka