Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pokrajac: Cro Cop me naučio da za sve moram krvavo raditi

Pokrajac: Cro Cop me naučio da za sve moram krvavo raditi
3

DVOSTRUKA KARIJERA UFC-ov spektakl organizirat će 10. travnja u Zagrebu, a glavni hrvatski borac bit će Igor Pokrajac, koji je u MMA stigao iz veslanja i kanua

VIDEO

Igor Pokrajac (37) ne uklapa se u priču o tipičnom vrhunskom MMA borcu. Nije profesionalac, vodi knjigovodstvenu tvrtku sa sestrom. Prije i poslije redovitog posla trenira i priprema se za UFC-ov spektakl u Zagrebu 10. travnja.

- Dugi niz godina istodobno se borim i radim. Dobro je da imam redoviti posao. Barem su mi popunjene rupe između treninga. Ne znam što bih inače radio u to vrijeme, možda bih činio neke gluposti, pa je bolje ovako - nasmijao se Pokrajac, koji se kasno počeo baviti slobodnom borbom.

- Da, imao sam 24 godine te 2003. kad sam prvi put ušao u ring. Borio sam se u Rijeci i pobijedio sam Nika Perića - kaže Pokrajac.

Prije borilačkog sporta Pokrajac je trenirao veslanje i kanu.

- I bio sam jako dobar, no s 18 godina sam teško ozlijedio leđa te su mi doktori rekli da se sportom možda neću moći baviti niti rekreativno. Međutim, upisao sam KIF i počeo trenirati hrvanje. Sa 16 godina prvi put sam na VHS kaseti vidio MMA borbe - kaže Igor.

Godine 2002. ušao je u tim Mirka Filipovića, u kojem je bio do 2009. godine. Prošao je sve, od masaža i stavljanja bandaža te držanja fokusera do sparinga s našim najvećim borcem.

- Zbog njega sam i dobio priliku u UFC-u. Kroz njegovu dvoranu prošli su najveći borci i od njih sam puno naučio. Nakon brojnih sparinga sam pomislio da bih i ja mogao probati s mečevima. Mirko me naučio velikoj disciplini, treniram kao i on, na Božić, po kiši, snijegu - kaže Pokrajac.

U karijeri mješovitih borbi ima omjer 28-12, a u UFC-u ima četiri pobjede, sedam poraza i jednu poništenu borbu zbog suparnikova dopinga. Nakon niza pobjeda UFC mu je dao i šesti ugovor.

- Uvijek sam bio korektan, točan na vagi, nikad problema s dopingom i uvijek sam se borio srčano - kaže Pokrajac, koji će kao Zagrepčanin imati veliku podršku u Areni.

Suparnik će mu biti Poljak Jan Blachowicz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini