Obavijesti

Sport

Komentari 53

Partizan je slomljen u Zagrebu! Cedevita na pobjedu od finala...

Partizan je slomljen u Zagrebu! Cedevita na pobjedu od finala...
2

U prvoj utakmici polufinala ABA lige Cedevita je pred prepunim Domom sportova pobijedila Partizan 83-76. Iako su domaći u jednom trenutku imali i velikih +23, sve do kraja utakmica je bila otvorena

VIDEO

Pola posla oko prolaska u finale ABA lige Cedevita je obavila. Pred punim Domom sportova u prvoj polufinalnoj utakmici pobijedila je Partizan 83-76. Moglo je biti i uvjerljivije da nije bilo crne rupe na početku drugog poluvremena, no krenimo redom...

Domaći su odlično ušli u utakmicu i odmah na startu su pokazali Partizanu da će teško do pobjede u Zagrebu. Da stvar bude gora za goste, već u prvoj minuti ostali su bez Uroša Lukovića zbog ozljede stopala. 

Cedevita je od samog početka bila odlično šuterski raspoložena. John Shurna u prvom dijelu zabio je 15 poena uz samo jedan promašeni šut, a požrtvovnošću, ali i preciznošću istaknuo se Toni Katić. Partizan nije imao odgovora na igru ovog dvojca, a gostima u prvom dijelu nije pomogao ni trener Aleksandar Džikić, koji je ostao bez glasa od silnih povika prema svojim igračima. 

Video: Kako je Shurna trpao u prvom dijelu.

Na poluvrijeme se otišlo su 54-35 i baš ništa nije dalo naslutiti da bi Cedevita mogla imati problema do kraja. Međutim, silni Džikićevi uzvici ipak su ostavili traga na igračima Partizana. U drugi dio ušli su puno bolje i ubrzo se prednost Cedevite s +23 istopila na samo sedam poena razlike.

Među domaće se uvukla nervoza, a od smirenosti i preciznosti iz prvog dijela nije ostalo gotovo ništa. Ipak, preokret nisu dozvolili. Pao je i Partizan i do kraja smo gledali festival promašaja. Dobre tri minute u posljednjoj četvrtini momčadi nisu zabile ni poen.

Rotirao je Veljko Mršić tražeći raspoloženu petorku, ali na kraju je presudila individualna kvaliteta Mire Bilana. Domaći kapetan preuzeo je odgovornost na sebe u teškim trenucima i odveo je svoju momčad do pobjede.

Najprecizniju u redovima domaćih bio je John Shurna (15 poena, 5 skokova), pod obručima je dominirao Mirza Begić (10 skokova), a Bilan je zabio 13 poena uz sedam skokova. Goste je predvodio s Hatcher 18 poena.

Nakon utakmice trener gostiju Džikić bio je poprilično raspoložen.

- Vidimo se za 14 dana - rekao je Džikić i tako najavio pobjedu svoje momčadi u Beogradu, pa je nastavio:

- Cedevita ima najbolji centarski par, imaju Žganeca koji je pun energije, svaka čast Shurni koji je zabio puno poena. Mi moramo u uzvratu šutirati puno bolje nego što je to bilo večeras. Oni kao da su sinoć gledali naš trening - rekao je Džikić.

Cedevitin Toni Katić zadovoljan je pobjedom:

- Prvo poluvrijeme jako smo dobro odigrali. Drugo je bilo totalna suprotnost. Ali pobjeda je tu i to je najbitnije. Druga utakmica će biti teška. Jako dobro smo zaustavili njihove najbolje igrače.

Trener domaćih Veljko Mršić ostao je na zemlji nakon ove pobjede:

- Mislim da smo zasluženo pobijedili. Oni jesu odigrali bolje drugo poluvrijeme, ali mislim da nam nisu toliko ozbiljno zaprijetiti. Promašili smo neke otvorene šuteve na početku drugog dijela, oni su pogodili četiri trice. Niti me prvo poluvrijeme baca u euforiji, niti sam pretjerano zabrinut zbog drugog dijela.

Trener Mršić odgovorio je i na "optužbe" iz Partizana oko praćenja treninga.

- Ja nisam gledao trening, a radili smo što oni rade u PionIru. Tamo su posvuda kamere, a nama je Dino Repeša na pet minuta u prolazu bacio pogled tko od njih trenira - dodao je Veljko za kraj.

Prolaz u finale Cedevita može izboriti već idući tjedan. Druga utakmica na rasporedu je 25. ožujka u Beogradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom