Obavijesti

Sport

Komentari 72

Policija je prekinula trening u Bjelovaru zbog korona mjera: Prijeti kazna do 40.000 kuna!

Policija je prekinula trening u Bjelovaru zbog korona mjera: Prijeti kazna do 40.000 kuna!

Dok sportski klubovi iz najvišeg i drugog seniorskog i najvišeg juniorskog ranga natjecanja smiju trenirati i igrati utakmice, onima ispod to je i dalje zabranjeno. Nogometaši iz bjelovarskog kluba uvjerili su se u to

VIDEO

I dok prvoligaši i drugoligaši normalno mogu trenirati, kao i juniori, svim drugim uzrastima djece i niželigašima odlukama nacionalnog stožera to nije dozvoljeno.

Nogometaše Mladosti iz Ždralova kraj Bjelovara, kluba iz Treće HNL Sjever, u srijedu je prekinula policija, javlja Moj portal. Na pomoćnom terenu zatekli su trenera i 16 igrača koji su imali kondicijski trening te člana uprave.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovce testirali na korona virus

Pokretanje videa...

00:43

"Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti", izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Klubu kao pravnoj osobi prijeti kazna od 10.000 do 40.000 kuna jer nije poštovao zabranu ili ograničenje održavanja javnih okupljanja te 5000 do 10.000 kuna odgovorna osoba u klubu.

Osim Mladosti iz Ždralova, policija je po dojavi upala u jednu teretanu u Bjelovaru i zatekla vlasnika (36) te deset osoba koje su tamo vježbale. I njima prijete jednake kazne.

Ove mjere mogle bi se uknuti tek u veljači ako tako odluke u Vladi, a kad će se prvenstva nižih liga nastaviti, iz HNS-a još nisu otkrili. Zaustavljena su početkom prosinca pa će tako velika većina sportskih klubova biti bez organiziranog treninga gotovo dva mjeseca i postavlja se pitanje kako će to utjecati na njihovu formu.

Što se Kupa tiče, prvoligaši su svoje utakmice osmine finala odigrali prije zimske stanke, dok su utakmice Zagreb - Hajduk i GOŠK - Slaven Belupo odgođene jer su Zagrebu kao četvrtoligašu i GOŠK-u zabranili trenirati. Te bi se utakmice trebale odigrati 23. i 24. veljače, kao i utakmica Šibenika i Istre, odgođena zbog korona virusa. Hoće li se niželigaši uopće stići pripremiti do planiranog datuma, procijenite sami.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...