Sport

Komentari 10

Policija: Suárez je varao, Juve mu htio srediti ispit preko veze!

Policija: Suárez je varao, Juve mu htio srediti ispit preko veze!

Višemjesečna istlraga policije u Perugii u Italiji otkrila je kako su brojni bili uključeni u pokušaj sređivanja ispita talijanskog jezika Luisu Suárezu koji je trebao prijeći u Juve. No doznalo se za varanje

Barcelona i Juventus sve su se dogovorili, trebalo je "samo" riješiti talijansku putovnicu za Luisa Suáreza (33) i transfer bi bio kompletiran. Na prvu, pomislili biste da tu neće biti problema, pa Urugvajčeva žena Sofia Balbi ima talijanske korijene...

Ali Suárez se izblamirao. Iako je položio, doznalo se kako je varao na ispitu talijanskog jezika i sve je dospjelo u medije, a na kraju je, umjesto u Torinu, završio u Madridu, kod Realova gradskog rivala Atlética.

Gotovo tri mjeseca kasnije policija je objavila detalje istrage, potvrdivši kako je nogometaš doista varao na ispitu. I ne samo to, već kako je Juventus na sve moguće načine pokušao ubrzati proces dobivanja državljanstva, čak i kod najviših instanci, javlja La Repubblica.

Suspendirana je i dekanica Sveučilišta za strance u Perugii Giuliana Grego Bolli, gdje je Suárez rješavao ispit, kao i glavni menadžer i dvojica profesora. I oni su, naime, imali prste u pekmezu. Osam mjeseci neće smjeti na posao, a pitanje je hoće li se na njega uopće i vratiti.

Kazne za Juventus i zaposlenike sveučilišta tek se očekuju jer će tu policija imati još posla.

Najčitaniji članci