Obavijesti

Sport

Komentari 7

Poljak Bielecki sa staklenim će okom jurišati po novu medalju

Poljak Bielecki sa staklenim će okom jurišati po novu medalju
8

Hrvatski rukometaš Josip Valčić teško je ozlijedio Karola Bieleckog. Poljak je izgubio oko, ali sada igra sa zaštitnim naočalama. Bio je to 'samo' nesretan sluča

VIDEO

Devet reprezentacija dolazi u Švedsku u uvjerenju da mogu do kraja.

Među njima, naravno, i Hrvatska.

- Znamo koliko smo dobri, ali puno će toga ovisiti o detaljima... Na ovakve turnire ipak dolaze samo pravi frajeri - kaže Blaženko Lacković, jedan od tih “pravih frajera”.

Ove sezone igra sjajno, a konačno je i zdrav. Prije mu je uvijek nešto smetalo. Koljeno, leđa, ruka... Kao što će, primjerice, 28-godišnjem Karolu Bieleckom ovog puta smetati naočale. Prije šest mjeseci, u prijateljskoj utakmici s Hrvatskom, prst Josipa Valčića završio je u njegovu lijevom oku, koje liječnici nisu uspjeli spasiti.

- Na Valčića se ne ljutim, znam da nije bilo namjere - bila je prva reakcija Poljaka.

- Osjećam se grozno, još proživljavam taj trenutak - govorio je Valčić i dodao:

- Nadam se da ćemo jednog dana opet igrati jedan protiv drugog.

U Švedskoj, na Valčićevu žalost, neće. Ali samo zato što Josipa neće biti.

Bielecki se oporavio i spreman je za SP!

- Bio bih kukavica da ne pokušam opet zaigrati rukomet - rekao je Bielecki.

Nije bio kukavica, pokušao je i uspio. Manje od dva mjeseca poslije vratio se na teren s posebnim naočalama i u prvoj “pravoj” utakmici zabio 11 golova!

- Nakon svega zaista sam sretan što ću igrati na SP-u. I vjerujem da ću pomoći Poljskoj da dođe do medalje. Posloži li nam se, vjerujem da možemo do kraja - kaže poljski “bombarder”.

Bez Narcissea Francuska nije toliko silovita

Problem manje za sve francuske protivnike

Taj Narcisse je možda najbolji rukometaš na svijetu, izjavio je jedanput Ivano Balić. A kad on to kaže... No Francuzi će ovog puta morati bez njega, nije uspio oporaviti se od ozljede.

Njemački 'brko' na klupi je još od 1997. godine

Njegovi brkovi proslavili su ga u svijetu. Heiner Brand već je 14 godina njemački izbornik, stalno “izmišlja” igrače. Na SP-u u Hrvatskoj umalo je nokautirao suca, u Švedskoj bi sa svojom mladom momčadi mogao nokautirati neke papirnate favorite.

Francuzi imaju dres koji je skroz pripijen uz tijelo

Uski, pretjerano pripijeni uz tijelo, gotovo da se zapitaš kako su ih uopće odjenuli na sebe. Karabatić, Dinart i društvo u Švedskoj će igrati u dresovima koji bi se mogli svidjeti navijačicama. Ali razlozi nisu modne prirode, cilj je da ih protivnici ne mogu povlačiti. Slične su dresove imali Šveđani.

Čuvaj se danskog djedice Larsa Christiansena

Budim se ujutro za trening, pogledam kroz prozor, a on već trči oko zgrade. Pa odmah nastavlja trenirati s momčadi, rekao je Blaženko Lacković o čudesnom Dancu Larsu Christiansenu, s kojim je igrao u Flensburgu. Uskoro će navršiti 39 godina, ali i dalje igra. Vratio se iz Flensburga u Kolding.

Sad ćete vidjeti tko je najbolji igrač

Može netko više zabijati, više asistirati, ali nitko rukomet ne igra kao Ivano Balić (31). Nije da mu treba dodatan motiv, ali Ivano lani u Austriji nije bio u najboljoj sedmorci prvenstva. Nevjerojatno? Da, naravno, ali evo mu nove šanse...

Hrvatska bez najboljeg desnoga krila na svijetu

Nažalost, ni Čupića neće biti u Švedskoj, izbornik Goluža nije imao vremena čekati da se oporavi od ozljede koljena. Omeyer će sigurno odahnuti.

Danci jako oslabljeni bez Hvidta i Knudsena

Div s crte Michael Knudsen također ima problema s koljenom i vjerojatno neće igrati, kao ni golman Kasper Hvidt, koji se oprostio od repke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija