Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Poljak i Beusan su dežurni moralisti, s Vlatkom su na 'ti''

'Poljak i Beusan su dežurni moralisti, s Vlatkom su na 'ti''
1

Neugodno smo iznenađeni medijskim istupima kolega Poljaka i Beusana jer je prvi jedan od najmoćnijih članova sudačke komisije, piše u priopćenju KNS iz Dalmacije

VIDEO

Komisija nogometnih sudaca Nogometnog saveza Splitsko - dalmatinske županije izdala je priopćenje povodom zadnjih istupa Dragutina Karla Poljaka i Matea Beusana u dnevnom tisku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Neugodno smo iznenađeni medijskim istupima kolega Poljaka i Beusana. Poljak nas nije iznenadio time što je nastavio sa dugogodišnjim omalovažavanjem nogometnih sudaca Splitsko dalmatinske županije, nego zbog činjenice da se u delikatnom vremenu za sudačku nogometnu organizaciju u Hrvatskoj pokušava postaviti kao moralna vertikala što je zaista nedopustiv i sramotan čin. Kolega koji je samo gledao, a nikada nije stavio prigovor na odluke Komisije po kojoj sada lakoćom pljuje, Kolega koji klubovima prodaje svoje proizvode i nalazi se u direktnom sukobu interesa, ne može „farbati“ javnost ulogom dežurnog moraliste. Kako je to Poljak preko noći „progledao“, a od dolaska Vlatka Markovića na vlast neprekidno je jedan od najmoćnijih članova Komisije sudaca koji je obnašao sve ključne funkcije, a određivao je suce upravo za one sezone o kojima sada ima izrazito negativan stav.

Od prošlogodišnje skupštine HNS-a Poljak obnaša dužnost zamjenika predsjednika Komisije sudaca Željka Širića, a ujedno je i Povjerenik za određivanje međunarodnih sudaca već više od pet godina. U dvije posljednje godine svojim je utjecajem kao predstavnik Zagreba ubacio nekoliko sudaca iz glavnog grada na listu Prve HNL, te glasovao da isto toliko sudaca iz Slavonije dođe na liste, a sve na uštrb sudaca iz Splita i Dalmacije općenito. Za vrijeme dok je kolega Poljak bio član komisije čak devet godina sudac iz naše županije nije mogao doći na listu sudaca Prve lige, a za to vrijeme na liste je svake godine dolazio najmanje jedan sudac iz Zagreba i okolice, te iz Slavonije (uglavnom iz Osijeka). Poljaku su posebno „trn u oku“ Šupraha i Trivković, koji su do prije tri godine bili aktivni suci i nisu ničim mogli kreirati sudačke liste. Sudački kadrovi Splitsko dalmatinske županije, koji su do prije tri godine vodili županijski savez i zajedno s kolegom Poljakom kadrovirali, danas više nisu ni blizu sudačke organizacije. Smeta li to Poljaka? Vjerojatno, ali jedna činjenica svima, pa i Poljaku treba biti jasna, nikada se više neće vratiti vremena u kojima su šikanirani kadrovi iz Splita, niti će netko izvan matične nogometne organizacije određivati tko će predstavljati Split odnosno Županiju splitsko dalmatinsku u tijelima HNS-a.

Naknadna pamet poslije 15 godina šutnje uhvatila je i Matea Beusana koji je odnekud, a samo on zna odakle, izvadio podatke o splitskom lobiju. U 20 godina postojanja HNS-a nitko iz Splita nije mogao postati predsjednik komisije sudaca, niti je mogao dobiti samostalnu izvršnu funkciju glede Prve lige za razliku od onih koji upravljaju sudačkom organizacijom više od desetljeća. Beusan, kao i Poljak, ne može prihvatiti činjenicu da je Split stožerni centar nogometa u Dalmaciji, ali oni su zadnji koji će se miješati u unutarnje stvari sudačke organizacije naše županije. Čvrsto vjerujemo da su prošla ta vremena kada su osobe poput Beusana i Poljaka, ma koliko bili medijski eksponirani, mogli kadrovirati u Splitu, kamo li da bi nam „prodavali“ naknadnu pamet nakon niza godina šutnje i obnašanja svih mogućih funkcija u sudačkoj organizaciji.

Sudačka organizacija Nogometnog saveza županije splitsko dalmatinske je zdrava organizacija s kvalitetnim kadrovima koji mogu obnašati najviše funkcije u sudačkoj organizaciji HNS-a. Došlo je vrijeme je za ljude koji znaju posao i koji mogu kvalitetno te bez nepotrebne promidžbe i afera raditi posao u nogometnoj sudačkoj struci.

O predmetnoj problematici ne želimo dodatne polemike već prepuštamo mjerodavnim tijelima HNS-a da u miru donesu najkvalitetnija kadrovska rješenja u interesu hrvatskog nogometa.

Predsjednik KNS NS ŽSD

Goran Tenžera, dip.ing."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled