Obavijesti

Sport

Komentari 5

Poljska Superliga: Hrvati zabili čak polovicu golova za Kielce

Poljska Superliga: Hrvati zabili čak polovicu golova za Kielce
1

Ivan Čupić bio je najefikasniji u redovima poljskog Kielcea zabivši 9 golova. Manuel Štrlek i Željko Musa zabili su po pet golova, a Denis Buntić zabio je četiri gola...

VIDEO

Rukometaši Kielcea u sedmom su kolu poljske Superlige na svome terenu pobijedili Piotrkow Trybunalski s 46-31 uz veliki doprinos četvorice hrvatskih reprezentativaca.

Konkretno, četvorica naših rukometaša u sastavu poljskog prvaka zabila su točno polovicu golova za svoju momčad. Najefikasniji je bio Ivan Čupić koji je postigao devet golova i bio prvi strijelac utakmice. 

Po pet su golova dodali Manuel Štrlek i Željko Musa, a jedan manje Denis Buntić. Kielce nakon sedam odigranih utakmica u nacionalnom prvenstvu ima isto toliko pobjeda.

Poljska Superliga, 7. kolo:

Kielce - Piotrkow Trybunalski 46-31

Redoslijed: 1. Kielce 14, 2. Wisla 12 (-1), 3. Stal Mielec 10…

Rukometna Bundesliga: Kiks HSV-a, sedam golova Duvnjaka

Rukometaši HSV-a kiksali su na gostovanju kod Neuhausena, odigravši samo 28-28 protiv momčadi koja je prošle sezone igrala u drugoj ligi.

Vodili su Hamburžani u dvoboju 9. kola Bundeslige s 28-26 manje od tri minute prije kraja, ali nisu uspjeli sačuvati prednost. Hans Lindberg je s devet pogodaka bio najefikasniji kod HSV-a, sedam je golova dodao naš Domagoj Duvnjak, a jedan Blaženko Lacković. Igora Vorija nije, pak, bilo među strijelcima.

Kod domaćih, kojima je ovo tek treći bod u aktualnoj sezoni, najbolji je s devet pogodaka bio Andreas Schröder.

Rukometna Bundesliga, 9. kolo:

Neuhausen - HSV 28-28

Magdeburg - Wetzlar 24-26

Redoslijed: 1. Füchse 16, 2. Rhein-Neckar Löwen 14 (-2), 3. Kiel 13 (-2), 4. HSV 12 (-1)…

Rukometna LP: Mamić sjajan u porazu od Füchsea

Rukometaši Füchsea iz Berlina pobijedili su švicarski Schaffhausen s 31-27 u prvoj utakmici skupine D Lige prvaka. Kod gostiju je sjajan bio naš Marko Mamić.

Mladi hrvatski rukometaš je postigao devet pogodaka, ali švicarskoj momčadi to nije pomoglo da dođe do pobjede u njemačkom glavnom gradu.  Kod Füchsea su s po pet golova najefikasniji bili Mark Bult i Markus Richwien. Naš Ivan Ninčević je dodao tri pogotka, dok se Denis Špoljarić nije upisivao među strijelca.

Füchse nakon četiri kola ima tri pobjede i jedan poraz, a u sljedećem kolu, 15. studenog, pred svojim navijačima dočekuje CO Zagreb. Hrvatski prvak, pak, svoju utakmicu 4. kola igra u subotu protiv Barcelone.

U skupini B Sävehof je bio bolji od Atletico Madrida s 35-30. Za Šveđane je sedam pogodaka postigao Kristian Bliznac, dok je goste sa šest golova predvodio Kiril Lazarov. Naš Jakov Gojun je postigao jedan pogodak za Madriđane u čijem sastavu nije bilo Ivana Balića.

Rukometna Liga prvaka, 4. kolo:

Skupina B

Sävehof - Atletico Madrid 35-30

Redoslijed: 1. Kiel 6 (-1), 2. Veszprem 6 (-1), 3. Sävehof 4, 4. Atletico Madrid 2, 5. Celje PL 2 (-1), 6. Constanta 0 (-1)

Skupina C

Gorenje Velenje 31-23

Redoslijed: 1. Kielce 6 (-1), 2. Metalurg 6 (-1), 3. Gorenje Velenje 4, 4. Silkeborg 2, 5. St. Peterburg 2 (-1), 6. Chambery 0 (-1)

Skupina D

Füchse - Schaffhausen 31-27

Redoslijed: 1. Barcelona 6 (-1), 2. Füchse 6, 3. CO Zagreb 3 (-1), 4. Schaffhausen 2, 5. Szeged 2 (-1), 6. Dinamo Minsk 1 (-1)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti