Obavijesti

Sport

Komentari 4

Pomozimo Miškoviću da nam nogomet doista bude pošten

Pomozimo Miškoviću da nam nogomet doista bude pošten

Zamislimo da nakon očite sudačke nepravde sva publika napusti stadion. Ne da okrene leđa dok napadač zabija, a suigrači se raduju kao da je sve u redu, nego da prosvjeduju odlaskom s tribina. Ili prebace na drugi program

VIDEO

Potkraj Sovjetskog Saveza osvjedočeni bi zlikovac ušao u kafić i svi bi odmah izašli. Represija je još bila opaka, jedino što su mogli je, eto, izaći i ostaviti ga samog. Izašli bi makar im piće tek došlo na stol, koliko god im prije kontaminacije prostora ulaskom političara kojeg su smatrali korumpiranim u društvu bilo ugodno. Dobra je oklada da je to bolja metoda od smjenjivanja sudačke komisije svake četiri godine.

Pokretanje videa...

01:01

Zamislimo da nakon očite sudačke nepravde sva publika napusti stadion. Ne da, i to bi bilo nešto, okrene leđa dok napadač zabija, a suigrači se raduju kao da je sve u redu, nego da prosvjeduju odlaskom s tribina. Ili svi ugase televizor ili prebace na drugi program. Vjerujem da bi nepoštenom sucu nakon nekoliko takvih prosvjeda bilo vrlo neugodno hodati ulicom bilo gdje u Hrvatskoj, a kamoli u rodnom gradu. Sponzori sigurno ne bi bili sretni što reklame nitko ne vidi.

Dok postoji potražnja, dok se loš proizvod kupuje, samo će vrlo, vrlo etični ponuđači roba i usluga ipak pokušavati raditi najbolje što mogu. Ali, ako godinama sviraš sumnjive penale na rubu šesnaesterca, a ljudi dolaze, ne sviraš očita igranja rukom, na kraju vidiš da publika jednako kupuje nogomet makar sudio penal za faul na dvadeset i pet metara, zašto bi se mijenjao?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da ne bude zabune, odgovornost se ne može dijeliti. Sudac koji namjerno svira penal za faul na dvadeset metara je dripac neovisno o odluci svih nas hoćemo li gledanjem tekmi podržavati ligu. Ali, kao što se protiv neetičnih kompanija možemo boriti novčanikom, kupovanjem proizvoda i usluga etičnih, tako "isušivanju nogometne močvare" vjerojatno možemo doprinijeti i više od Miškovića i svih ostalih, recimo kupovanjem rukometa ili vaterpola umjesto nogometa, pa bio nogomet tisuću puta najpopularniji sport.

Na kraju krajeva, svatko nezadovoljan suđenjem ili bilo čim u nogometu prvo se treba pitati što je sam poduzeo da stvari promijeni na bolje. Umjesto ventiliranja na Facebooku možda je bolje napisati mail nekome tko odlučuje. Amnesty International običnim je pismima mnoge nepravedno zatočene izbavio iz zatvora. Dalje je jasno.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska