Obavijesti

Sport

Komentari 132

Poništava se skupština HNS-a? Petorica nisu imala pravo glasa

Poništava se skupština HNS-a? Petorica nisu imala pravo glasa
1

ŠUKER IZABRAN ILEGALNO?! Galović, Merkaš, Vučemilović-Šimunović, Lucić i Ivić bili su članovi IO HNS-a i istovremeno zastupnici u Skupštini, a to ne smiju biti prema Statutu HNS-a

VIDEO

Redakcija 24sata u posjedu je dokumenta, odnosno nalaza Sportske inspekcije od 14. veljače 2018., u kojemu stoji kako su nakon provedenog nadzora u HNS-u u zapisniku Skupštine iz 22. prosinca prošle godine pronašli nepravilnosti.

Po tome su odluke s te Skupštine nezakonite, a time i izabrana tijela, uključujući i predsjednika HNS-a Davora Šukera!

Na Skupštini su sudjelovali Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS Osječko–baranjski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski) i Davor Ivić (ŽNS Sisačko-moslavački).

Njih petorica bili su članovi Izvršnog odbora Saveza, a u trenutku Skupštine još nisu bili razriješeni dužnosti, što nije u skladu s važećim Statutom HNS-a, u kojemu stoji kako “član IO-a ne može biti i zastupnik u Skupštini”.

'Šuker je legitiman šef saveza, inspekcija prekoračuje ovlasti'
'Šuker je legitiman šef saveza, inspekcija prekoračuje ovlasti'

Inspekcija: Nije bilo kvoruma

Odluke na Skupštini novoimenovanih zastupnika, kojima mandati nisu bili verificirani i koji sukladno odredbama Poslovnika o radu Skupštine nisu stekli prava i obveze zastupnika te nisu imali ni pravo donošenja odluka, također su slijedom toga nezakonite.

Samo je 18 zastupnika, konkretno - isključivo oni koji su bili na istoj funkciji i u ranijem sazivu 2014.-2018. - imalo pravo odlučivanja, što za donošenje valjanih odluka nije dovoljan kvorum.

Svjesno ili ne, vodstvo HNS-a napravilo je ozbiljan propust koji bi, po svemu, trebao rezultirati poništavanjem Skupštine, svih njezinih odluka i novim izborima, a o tome će odlučiti Gradski ured za opću upravu Grada Zagreba, kao nadležno tijelo koje je Sportska inspekcija izvijestila o uočenim nepravilnostima.

- Odmah nakon Skupštine rekao sam da je nelegalna, a sad smo dobili i službenu potvrdu - kratko je prokomentirao Dario Šimić.

Što je društvo iz HNS-a propustilo?

Morali su sazvati Skupštinu, na njoj verificirati mandate novoizabranih zastupnika, a tek onda odlučivati na idućoj Skupštini. Zašto nisu? Vjerojatno su požurili kako bi ostavili manje vremena Šimiću da predstavi program i prikupi potpise.

Na potezu je Gradski ured

- Mi smo i tijekom kampanje iznijeli stav kako je u HNS-u lakrdija, a ovaj nalaz daje nam za pravo da je doista tako. Više nismo u ‘sivoj zoni’ pretpostavki je li nešto ovako ili onako, sad imamo službeni nalaz da je to stvarno onako kako smo tvrdili - kaže Mario Stanić i dodaje:

- Valjda je svima jasno da to društvo nije ni demokratično, ni transparentno, niti posluje po pravilnicima, koje su sami pisali. Po meni oni više nemaju ni kredibilitet ni legitimitet da nastave dalje voditi HNS.

Dakle, na potezu je Gradski ured za opću upravu, a iduća instanca je Ministarstvo uprave, koje vodi HDZ-ov ministar, Bračanin Lovro Kušćević.

Nismo se kao Inicijativa javno izjašnjavali neko vrijeme, ali smo vam obećali da nećemo odustati. Kao što ste vjerujemo...

Posted by Vratimo povjerenje u hrvatski nogomet on 3. ožujka 2018
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve