Obavijesti

Sport

Komentari 23

Ponos Hrvatske: Bez obje noge pomaže nastradalima u potresu

Ponos Hrvatske: Bez obje noge pomaže nastradalima u potresu

Antuna Bošnjakovića (36) prijatelji zovu Toni, a kada je pao pod vlak i ostao bez obje noge život mu se promijenio stubokom. Sada je pokazao veliko srce i pohitao pomoći nastradalima u potresu

VIDEO

Zaista vrijedi izreka da se ljudi najviše međusobno povežu u trenucima kada je najteže. Svaki put kada nas pogodi nova nedaća, narod se ujedini i pokaže veliko srce. I dok nam ono tinja više nego uobičajeno kada je najpotrebnije, nekima je život pružio drugu priliku pa su odlučili svaki dan posvetiti stvaranju boljeg svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Toni Bošnjaković - Moja priča

Antuna Bošnjakovića (36) prijatelji zovu Toni, a kada je pao pod vlak i ostao bez obje noge život mu se promijenio s tubokom. Tada je shvatio da je život samo jedan i da ga treba iskoristiti maksimalno.

I nakon što je razorni potres pogodio Banovinu, oštetio mnoge obiteljske kuće i objekte u Petrinji i Sisku te ljude prisilno preselio na ulicu, Toni Bošnjaković pohitao je pomoći drugima u nevolji.

Iako bez obje noge, Toni je pokazao veliko srce i nevjerojatnu ljudsku snagu te otišao pomoći u saniranju kuća i krovova. Ako bi nešto trebalo biti primjer dobrote među ljudima, onda upravo gledate u to.

Vlak mu odrezao noge

- Probudio sam se u bolnici, bio sam svjestan što se dogodilo i da su mi amputirane obje noge. Odmah su mi u bolnici počeli pričati da će mi se život promijeniti, da ću vidjeti tko su mi pravi prijatelji - prisjetio se Toni Bošnjaković nesretnog događaja koji mu je promijenio život.

Toni je stradao 17. travnja prije skoro sedam godina na pruzi u Austriji. 

- Često sam putovao vlakom i znam kako funkcioniraju. Znao sam da mora stati na graničnom prijelazu i da se na njoj zadrži. Pošto nije radio toalet u vlaku, istrčao sam na stanicu obaviti nuždu. U međuvremenu, vrata vlaka su se zatvorila, a ja sam skočio na njega misleći da će me netko primijetiti, da će se vrata otvoriti i da neće krenuti. Ali krenuo je... Bilo je dva sata, vozim se s vanjske strane vlaka i moram odlučiti hoću li se nastaviti držati ili se puštam pa što bude. Skočio sam - nastavlja Toni prepričavati ovu noć. 

- Ništa me nije boljelo kada sam pao, samo sam vidio da više nemam noge - govori Bošnjaković.

Našli su ga prolaznici nakon što je panično dozivao: 'Upomoć, Upomoć!'. Brzo se probudio u bolnici. 

Odlučio se oporaviti i nitko ga nije mogao zaustaviti

U Austriji u bolnici je bio devet dana pa dva mjeseca u Zagrebu. Tjedan dana nakon izlaska iz bolnice, na pregled je došao biciklom. Liječnici i medicinske sestre su bili šokirani oporavkom. Nekoliko mjeseci kasnije penjao se biciklom na Sljeme te odvozio i rutu Split-Makarska. Dodaje Toni i da kod njega nije bilo opcije odustajanja, tugovanja i sjedenja doma. 

Priznaje da ga je nesreća promijenila nabolje.

- Stvari s kojma sam se prije bavio bile su takve gluposti. Danas mi je žao koliki sam dio života potratio. Bolje bi mi bilo da sam volontirao u humanitarnim udrugama i pomagao ljudima s problemima, govori Bošnjaković. 

Takav život je ostavio iza sebe, a u šest godina je stigao osvojiti nekoliko svjetskih medalja, ali i ono njemu najvažnije - postati otac. 

- Moj sin je moja snaga i radost. Rodio se ranije i imao krvarenje u mozgu. Ima cerebralnu paralizu i moramo vježbati satima svaki dan. Želim mu biti uzor, želim da bude ponosan na svog tatu. Želim da osvoji Olimpijadu - zaključuje ponosno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja