Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Ponosan sam što sam Hrvat, ali u Hrvatskoj ne mogu raditi'

'Ponosan sam što sam Hrvat, ali u Hrvatskoj ne mogu raditi'
1

Naša prednost može biti Dinamov problem s navijačima. Pratim što se događa oko kluba. Poznajem hrvatski mentalitet i to bi moglo biti presudno, rekao je Bjelica

VIDEO

Nenad Bjelica uoči gostovanja bečke Austrije na Maksimiru u utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka protiv Dinama dao je veliki intervju za Kurier u kojem je osim o 'modrima', govorio o hrvatskom nogometu, ali i Domovinskom ratu.

Austria je uvjerljivog pobjedom protiv Wiener Neustadta 5-0 najavila dolazak u Zagreb. Dobra je to vijest za navijače Bečana nakon nešto slabijeg početka sezone.

- Znao sam da će biti teško nakon osvajanja naslova. Puno je sitnica koje su nas poremetile. Nismo imali previše vremena za rad na taktici, a neki igrač su zbog reprezentacije imali duži odmor. Sve je to utjecalo na nas na početku sezone - rekao je Bjelica.

Momčad hrvatskog trenera uz puno je muke izbacila islandskog prvaka u trećem pretkolu, a navijači nisu zadovoljni jer momčad ne igra atraktivno.

- Ja preuzimam odgovornost za to. Ne tražim nikakve isprike. Momčad je ista kao prošle sezone, sustav je ostao nepromijenjen. Nismo imali lakoću u igri, možda se to nakon pobjede nad Wiener Neustadtom promijeni.

Prednost: Dinamov problem s navijačima

Na putu do Lige prvaka Austriji stoji Dinamo, klub koji Bjelica nije htio u ždrijebu.

- Naša prednost može biti Dinamov problem s navijačima. Pratim što se događa oko kluba, imam puno informacija. Poznajem hrvatski mentalitet i to bi moglo biti presudno.

U Hrvatskoj nije često.

- Ove godine sam bio dva puta u Hrvatskoj. Ja sam Hrvat i ponosan sam na to. Ali volim raditi u Austriji, imam kuću ovdje i vrlo mi je lijepo tu - rekao je Bjelica.

Rođeni Osječanin smatra ponosan je što je prvi Hrvat na klupi Austrije, te napominje kako u Hrvatskoj ne bi mogao raditi.

- Posao koji radim ovdje vrlo teško bih mogao raditi u Hrvatskoj. Treneri se tamo ne cijene puno - rekao je Bjelica, te potom odgovorio na pitanje zašto su Hrvati bolji od Austrijanaca.

Hrvati su tvrdoglavi i ponosni, ali i pedantni radnici

- Hrvatska je talentirana nacija. Hrvati su tvrdoglavi i ponosni, ali i pedantni radnici. Mnogi igrači uspiju u inozemstvu, a onda od toga koristi ima i reprezentacija.

Na kraju razgovora Bjelica se dotakao i Domovinskog rata.

- Mnoge obitelji su izgubile nekoga, jer ljudi u takvim situacijama ne reagiraju normalno. Vladala je velika mržnja. Rane još uvijek postoje. U ožujku je Hrvatska igrala protiv Srbije. Vlada rivalstvo, ali ne i mržnja. Puno drugačije je bilo prije deset godina - rekao je Bjelica te zaključio:

- U vrijeme rata igrao sam u Osijeku. Ponekad zbog bombadiranja nismo mogli izaći iz podruma, a morali smo na gostovanje. Autobusima su nas dovozili na treninge jer nismo smjeli na ulice. Nije bilo ugodno. Nikada nisam razumio rat, to je meni neshvatljivo. I 20 godina kasnije osjećam da je bio nepotreban. Nikome nije ništa donio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta