Obavijesti

Sport

Komentari 0

Popović zabio važnu tricu za šestu pobjedu Žalgirisa

Popović zabio važnu tricu za šestu pobjedu Žalgirisa
1

Hrvatski košarkaš Žalgirisa zabio je odlučujuću tricu za domaću pobjedu svoje momčadi nad Montepaschi Sienom u desetom kolu Eurolige

VIDEO

Bilo je to pri rezultatu 70-67 dvije minute prije kraja. Litavci su time otišli na plus šest, a Marcus Brown je potvrdio pobjedu u samoj završnici dvama slobodnim bacanjima. Završilo je 75-69.
Popović je ubacio 15 koševa (šut za dva poena 2-5, za tri 3-3) za 25 minuta na parketu. Učinku vrijednom najefikasnijega domaćeg košarkaša dodao je pet skokova, dvije asistencije, te po jednu osvojenu i izgubljenu loptu.
Kod gostiju, koje su domaći u skoku nadmašili 39-25, Amerikanac Terrel McIntyre ubacio je 19 koševa uz četiri asistencije.
U posljednjoj utakmici Cibonine skupine Maccabi je na gostovanju u Istanbulu bez Nikole Vujčića pobijedio domaći Efes Pilsen 83-68. S po 16 koševa goste su predvodili Amerikanci Marcus Fizer i Terence Morris. Morris je tome dodao 19 skokova, dvije asistencije i dvije blokade. U redovima momčadi Davida Blatta Scoonie Penn je ubacio 30 koševa uz šest skokova, tri asistencije, tri osvojene i dvije izgubljene lopte.
TAU Ceramica u svojoj dvorani u Vitoriji nije imala težak posao protiv poljskog Sopota u dvoboju 10. kola A skupine košarkaške Eurolige. Momčad Nevena Spahije pobijedila je Prokom Trefl 98-74, a Zoran Planinić je za 27 minuta na parketu ubacio 15 koševa uz tri skoka i dvije asistencije. Roko Ukić vodio je svoju Lottomaticu u težak domaći poraz (minus 21) od turskog Fenerahçea. Hrvatski je reprezentativni razigravač za 27 minuta ubacio sedam poena uz katastrofalan šut (1/6 za dva, 1/4 za tri poena). Ostatak statistike bio je solidan: četiri skoka, tri asistencije i dvije osvojene lopte. Goste je predvodio izvrsni Amerikanac Willie Solomon s 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija. Mirsad Türkcan dodao je 13 koševa i jednako toliko skokova. Olympiacos je u Bologni pobijedio domaći Virtus 91-80, dok je Real u Madridu bio prejak za njemački Brose Baskets (93-57).

SKUPINA A
Žalgiris Kaunas - Montepaschi Siena 75-69
Tauceramica - Prokom Sopot 98-74
Virtus Bologna - Olimpiakos 80-91

SKUPINA B
Lietuvos Rytas Vilnius - Le Mans 85-50
Cibona Zagreb - Aris Solun 76-83
Efes Istanbul - Maccabi Tel-Aviv 68-83

SKUPINA C
Lottomatica Roma - Fenerbahče Istanbul 63-84
Real Madrid - Brose Basket 93-57

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...