Obavijesti

Sport

Komentari 1

Popunjavanje funkcija: Goce Sedloski novi trener Dinama II

Popunjavanje funkcija: Goce Sedloski novi trener Dinama II
1

Od 2015. do 2017. bio je trener skopskog Vardara s kojim je osvojio dva naslova prvaka i Superkup. Štoviše, Skopljance je vodio i u dvije utakmice 2. pretkola LP protiv Dinama...

VIDEO

Ono što smo pisali krajem travnja, danas je i dobilo službenu potvrdu. Bivši nogometaš 'modrih' Goce Sedloski (46) i službeno je novi trener Dinamove druge momčadi. Na klupi Dinama II naslijedio je Igora Jovićevića koji je preuzeo udarni sastav plavih.

Sedloski se trenerskim poslom počeo baviti u klubu u kojem je i završio igračku karijeru, u austrijskom Mattersburgu, gdje je počeo kao asistent. Istu je ulogu obavljao i u stožeru reprezentacije Sjeverne Makedonije, da bi sredinom 2012. nakratko postao i v. d. izbornika.

Jednu je sezonu, zaključno s 2014. godinom, vodio makedonskog prvoligaša Turnovo. Od 2015. do 2017. bio je trener skopskog Vardara s kojim je osvojio dva naslova prvaka i Superkup. Štoviše, Skopljance je vodio i u dvije utakmice 2. pretkola Lige prvaka u srpnju 2016. godine u dvobojima protiv Dinama. Plavi su pobijedili u obje utakmice, 2:1 u Skopju i 3:2 u Zagrebu.

Na proljeće 2018. godine četiri je mjeseca vodio latvijsku Rigu da bi u sezoni 2018/'19. bio na klupi Širokog Brijega s kojim je bio finalist Kupa Bosne i Hercegovine.

Rođen je 10. travnja 1974. godine u Prilepu u Sjevernoj Makedoniji. U Dinamu je igrao u dva mandata, od ožujka 1999. do ljeta 2004. te ponovno od veljače do srpnja 2005. Bio je miljenik navijača i kapetan momčadi.

Za maksimirski je klub upisao 302 nastupa od čega 191 u natjecateljskim utakmicama (HNL 139 nastupa, hrvatski Kup 27, Superkup 2, Uefina natjecanja 23). U službenim je utakmicama u Dinamovu dresu postigao 36 pogodaka što je dojmljiva statistika za obrambenoga igrača. Štoviše, u sezoni 2003/'04. bio je i prvi strijelac kluba: računamo li sva četiri službena natjecanja, postigao je ukupno 21 pogodak. Drugi je bio Dario Zahora sa 19.

S plavima je osvojio osam trofeja: naslove prvaka 1999., 2000. i 2003., Kup 2001., 2002. i 2004. te Superkup 2002. i 2003. godine.

Upisao je i jedan nastup u Ligi prvaka, u maksimirskom dvoboju protiv Manchester Uniteda 1999. kad su gosti pobijedili s 2:1.

Kratko vrijeme između dva mandata u Dinamu, ujesen 2004. godine, proveo je u japanskom Sendaiju, a u Maksimir se vratio šest mjeseci kasnije.

Nakon završetka zagrebačke epizode jednu je sezonu nastupao za turski Diyarbakirspor i potom pet godina za austrijski Mattersburg.

Za Sjevernu Makedoniju igrao je punih 14 godina, od 1996. do 2019., i drugi je na ljestvici igrača s najviše nastupa u povijesti reprezentacije. Odigrao je 100 utakmica, osam manje od rekordera Gorana Pandeva. I u reprezentaciji je, baš kao i u Dinamu, nosio kapetansku vrpcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao