Obavijesti

Sport

Komentari 77

Poraz Cedevite od Partizana: Aco Petrović podnio ostavku

Poraz Cedevite od Partizana: Aco Petrović podnio ostavku
12

Košarkaši Cedevite napali su suce da su trebali suditi prekršaj nad Braceyem Wrightom, ali oni nisu ništa fućkali, te je slavlje košarkaša Partizana moglo početi

VIDEO

Košarkaši Cedevite ponovno su u samoj završnici ispustili pobjedu u ABA ligi. Ovog puta u posljednjoj četvrtini ispustili su 11 razlike protiv Partizana i na kraju izgubili 77-76. Tim porazom su ostali bez šanse da odu na Final Four ABA lige. 

Nakon utakmice ostali su i bez trenera jer je Aco Petrović podnio ostavku koju je uprava kluba prihvatila.

- Kako smo izgubili mogućnost da odemo na Final Four, bolje je da klub dalje ide s nekim drugim. Ja sam očekivao da ćemo osvojiti kup i da ćemo do kraja biti u borbi za Final Four, ali sada više nema smisla da vodim klub - rekao je Aco Petrović koji je tako po posljednji put vodio Cedevitu.

Od ponedjeljka će momčad voditi pomoćni trener Jakša Vulić koji je već ove sezone bio na klupi, nakon odlaska Bože Maljkovića. On je Cedevitu vodio u utakmicama protiv Milana i Partizana.

Odličnom obranom Cedevita je krenula u utakmicu, prvi koš primili su tek u 6. minuti, ali kako nisu puno ni zabili nisu stvorili neku osjetniju prednost. U 9. minuti imali su sedam koševa prednosti (12-5), ali do kraja prve četvrtine Partizan je smanjio na samo minus četiri (14-10).

Sredinom druge četvrtine Partizan je prvi put poveo (26-25), ali onda je uslijedila serija Cedevite. Do kraja druge četvrtine domaćini više nisu primili koš, napravili su seriju 10-0 te na poluvrijeme otišli s prednošću 35-26.

Cedevita je u trećoj četvrtini ponovno dopustila Partizanu da se vrati u igru, čak i povede (43-42 u 26. minuti), ali ipak su u posljednjih deset minuta ušli s prednošću od šest koševa (54-48).

U posljednjoj četvrtini Cedevita je imala i 11 koševa prednosti, ali Partizan je 36 sekundi prije kraja došao na samo minus jedan. Nakon toga Cedevita je pogriješila u napadu, a trener Partizana je pozvao minutu odmora. Milosavljević je dvije sekunde prije kraja zabio za 77-76 vodstvo Partizana. Posljednji šut imao je Wright, ali ostao je prekratak i Cedevita je upisala 11 poraz kojim je vjerojatno izgubila i šanse za odlazak na Final Four ABA lige.

Košarkaši Cedevite napali su suce da su trebali suditi prekršaj nad Wrightom, ali oni nisu ništa fućkali, te je slavlje košarkaša Partizana moglo početi.

Najbolji strijelac Cedevite bio je Marko Tomas koji je zabio 26 koševa, Wright je ubacio 14, Suton 13. Kod Partizana najbolji je bio Lucić s 18 koševa.

ABA liga, 23. kolo:

Cedevita - Partizan 76-77

Redoslijed: 1. Igokea 17-5 (-1), 2. Crvena zvezda 17-6, 3. Radnički 15-8, 4. Budućnost 14-9, 5. Partizan 14-9, 6. Union Olimpija 13-10, 7. Cedevita 12-11, 8. MTZ Skopje 12-11, 9. Krka 9-14, 10. Cibona 8-15, 11. Split 8-15, 12. Szolnoki 7-15 (-1), 13. Široki 7-16, 14. Zadar 7-16

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz