Obavijesti

Sport

Komentari 0

Poraz odbojkaša i odbojkašica Mladosti u utakmicama LP-a

Poraz odbojkaša i odbojkašica Mladosti  u utakmicama LP-a

Odigrale su djevojke ponovno sjajan susret protiv favoriziranog domaćina pred 1.200 bučnih gledatelja i jako sam ponosan na njih. Ne mogu im uputiti niti jednu zamjerku, rekao je trener Mladosti

VIDEO

Odbojkašice i odbojkaši zagrebačke Mladosti upisali su poraze u kvalifikacijama za ulazak u CEV Ligu prvakinja i Ligu prvaka.

Odbojkašice zagrebačke Mladosti upisale su i drugi poraz u posljednjem krugu kvalifikacija za ulazak u Ligu prvakinja na turniru u Rumunjskoj, dok su odbojkaši turnir prvog kvalifikacijskog kruga za ulazak u Ligu prvaka koji se igra u Las Palmasu otvorili porazom.

Nakon što su u utorak poražene sa 2-3 od belgijskih prvakinja Asterix Avo Beverena i u drugom susretu su izgubile istim rezultatom. Ovoga ih je puta nadjačala domaća rumunjska ekipa Alba Blaj sa 3-2 (21-25, 25-21, 26-28, 25-15, 15-13).

Mladostašice su vodile sa 1-0, te 2-1 u setovima. Nažalost, u četvrtom su nešto lošije ušle u meč. Alba je povela 3-0, 7-1, 11-4, a najveću razliku imale su kod 20-9. Na kraju su set osvojile s uvjerljivih 25-15.

Na koncu je odlučio peti set u kojem se Mladost više nije uspjela vratiti na igru iz prvog dijela utakmice. U petom setu tek su tri puta bile u egalu, sve je ostalo rezultatski otišlo na stranu Albe Blaj. Na kraju je završilo 15-13 za konačnih 3-2 nakon 133 minuta susreta.

Odbojkašice Mladosti izgubile su od Asterixa u Rumunjskoj
Odbojkašice Mladosti izgubile su od Asterixa u Rumunjskoj

Mladost je kao i dan ranije bila bolja u poenima u napadu (62-54), as servisima (7-6), te u prijemu servisa (48-43%), dok su Rumunjke napravile više poena blokom (11-6). No, ponovno su mladostašice imale veći broj pogrešaka od suparnica zbog riskantnije igre (21-12).

Andrea Mihaljević sa 17 poena bila je najučinkovitija igračica susreta, Aida Mehić je dodala 15, a Ana Ištuk 11 poena. Na rumunjskoj strani najbolje su bile Bogumila Biarda sa 16 i Jovana Kocić s 15 poena.

- Odigrale su djevojke ponovno sjajan susret protiv favoriziranog domaćina pred 1.200 bučnih gledatelja i jako sam ponosan na njih. Ne mogu im uputiti niti jednu zamjerku, odigrale su hrabro i srčano i na tome im čestitam. Ovo su ipak vrhunske ekipa sa kakvima se još nismo susretali, i pokazale su da su i te kako konkurentne, bez obzira na njihove budžete i ekipe 'nakrcane' strankinjama - kazao je trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković.

Dinamova večer za pamćenje, u Europi još nije izgubio ni set!
Dinamova večer za pamćenje, u Europi još nije izgubio ni set!

U drugom susretu  Asterix Avo Beveren je pobijedio Kralovo Pole Brno sa 3-0 (25-11, 25-14, 25-17).

Na ljestvici vodi Asterix Avo s dvije pobjede, koliko ima i Alba Blaj. Odbojkašice Mladost i Brno su upisale dva poraza.

Mladost bila pod dojmom LP

Odbojkaši Mladosti izgubili su prvi susret skupine IV prvog kvalifikacijskog kruga za ulazak u Ligu prvaka od rumunjske momčadi Arcada Galati, koja ih je pobijedila sa 3-1 (25-17, 25-23, 17-25, 25-9), nakon 92 minute igre.

U prvom setu vjerojatno su mladostaši bili još malo i pod dojmom važnosti ovog prestižnog natjecanja, pa su taj period igre Rumunji relativno lako dobili s 25-17. U drugom setu pokazali su puno bolju igru, no, set je na koncu završio sa 25-23 za Arcadu Galati.

Pojačali su još tempo Zagrepčani u trećem setu, u kojem više nisu imali što izgubiti, svjesni da se s rumunjskom momčadi prepunoj internacionalaca može i te kako ravnopravno igrati. Nakon uvodnih 2-2 slijedi serija od 8-0 za vodstvo od 10-2- Najveća razlika u ovom je setu iznosila dva puta okruglo +10 (23-13 i 24-14), da bi set na kraju završio sa 25-17.

To je očito stimultivno djelovalo na suparnike, koji u četvrtom setu silovito kreću, nakon 5-4 rade seriju 7-0 za 12-4, što je bilo vrlo teško stići mladostašima. U finišu seta vodi Arcada Galati sa 20-6, da bi set na kraju dobili s uvjerljivih 25-9 i konačnih 3-1 u setovima.    

U momčadi Mladosti Gabrijel Cvanciger sa 17 poena najučinkovitiji, Roko Vlašić dodao je 8 poena.

- Krenuli smo u meč s prevelikim poštovanjem, pa su nam suparnici relativno lagano uzeli prvi set. Trener je tu odlučio odmah nešto promijeniti, pomladili smo momčad što je unijelo dodatno energiju među nas. Već u drugom setu smo pokazali puno bolju igru, no oni su na iskustvo osvojili i taj period igre. Treći smo set fantastično ušli u igru, dizali se iz poena u poen i tu smo zasluženo osvojili set, vrlo uvjerljivo. No, onda smo pali u nastavku, oni su napravili veliku seriju i mi se više nismo uspjeli vratiti -  kazao je Roko Vlašić.

Mladost u četvrtak igra drugi i posljednji susret u skupini protiv domaćeg sastava Guaguas Las Palmas koji su u prvom susretu turnira sa 3-0 (22, 21, 22) nadigrali Arcadu Galati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići