Sport

Komentari 31

'Redsi' sa stilom prošli dalje, poker golova utišao je Dragao

'Redsi' sa stilom prošli dalje, poker golova utišao je Dragao

Porto je na Dragau tražio čudo, ali Liverpool je ipak lagano otišao do polufinala. Gosti su se povukli i čekali svoje prilike, a na kraju zabili čak četiri gola

Liverpool je u kišnom Porto došao do polufinala golovima Sadia Manae (28), Mohameda Salaha (65), Roberta Firmina (77) i Virgila van Dijka (84), dok je za Porto zabio Eder Militao (69). 

Champions League Quarter Final Second Leg - FC Porto v Liverpool

Liverpool poveo u 28. minuti golom Manea iz uklizavanja na asistenciju Salaha, a pogodak Senegalca je priznat tek nakon provjere VAR-om. U nervoznoj utakmici punoj žestine, grubosti i pogrešaka potvrdu prolaza Engleza osigurao je Salah u 65. minuti kada je izbio sam ispred vratara Casilasa i lako zabio.

Porto je zabio u 68. minuti, a strijelac je nakon kornera bio Eder Militao, koji je nadskočio engleske stopere. Mane je u 73. minuti prošao i Casillasa i kada se očekivalo da pogodi prazna vrata, okliznuo se i promašio, no četiri minute kasnije Redsi ipak vode s 3-1.

Na ubačaj Robertsona glavom je pogodio Firmino, treći napadački as Liverpoola koji je zabio na ovoj utakmici.  U 84. minuti gol je zabio i stoper van Dijk.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije bio u sastavu Liverpoola. U polufinalu će igrati Barcelona - Liverpool i Tottenham - Ajax.

Najčitaniji članci