Sport

Komentari 5

I Hrvat proživio dramu golmana Portugala, oživljavali ga 45 minuta: 'Sad se molimo Bogu'

I Hrvat proživio dramu golmana Portugala, oživljavali ga 45 minuta: 'Sad se molimo Bogu'

Nemamo još puno informacija i mogu samo reći da je ovo jako teško za sve nas. Jedino što možemo, jest čekati i moliti se da sve bude dobro, javio nam se Ivan Slišković (29), bivši reprezentativac i igrač Porta

Nema kraja rukometnim šokovima i groznim vijestima. Nova je stigla iz Portugala, s treninga Porta u ponedjeljak kada se iznenada srušio Alfredo Quintana (32), golmanska jedinica i portugalske reprezentacije.

I u njegovom slučaju, kao i u onom našeg Zlatka Saračevića, srce je u pitanju. Portugalski O Jogo došao je do informacije da je ona najveća drama trajala 45 minuta od trenutka inicijalnog rušenja do trenutka kada je pomoću aparata u bolnici S. Joao nesretni Quintana pokazao znakove života za koji se bori u induciranoj komi.

- Nemamo još puno informacija i mogu samo reći da je ovo jako teško za sve nas. Jedino što možemo, jest čekati i moliti Boga da sve prođe dobro - javio nam se kratko Ivan Slišković (29), bivši hrvatski reprezentativac i igrač Porta.

Liječnici su i dalje suzdržani oko prognoza koje će postati nešto jasnije nakon prva 24 sata. Ono čega se zasad svi najviše plaše, jesu moguća oštećenja na mozgu budući da se zbog dugog srčanog zastoja pojavio edem i kada splasne, znat će se više.

- Neka mu Bog pomogne - bio je komentar jednog od Portova liječnika.

Još u nedjelju Quintana je u pobjedi Porta protiv Aguas Santasa sudjelovao s 14 obrana, što je bila dobra najava za dvoboj Lige prvaka s Meškovim koji se trebao igrati u utorak u Brestu, ali je očekivano na zahtjev Portugalaca odgođen.

Poruke podrške poslali su i nogometaši Porta koji su jučer navečer pobijedili Maritimo (2-1)...

- Šaljem veliki zagrljaj njegovoj obitelji, svi mi iz Portove obitelji smo uz njih - poručio je trener Sergio Conceicao.

Quintana, koji je rođen u Havani, došao je u Porto 2010. godine, a u reprezentaciji je debitirao 2014. uz 67 nastupa. Sljedeći su trebali uslijediti u Montpellieru sljedećeg mjeseca u kvalifikacijama za Olimpijske igre protiv Hrvatske, Francuske i Tunisa...

Najčitaniji članci