Obavijesti

Sport

Komentari 37

Portugalac imao srčani na treningu, nalazi se u komi!

Portugalac imao srčani na treningu, nalazi se u komi!

Golman Quintana je trebao predvoditi svoju reprezentaciju protiv Hrvatske u kvalifikacijama za OI, no doživio je srčani udar tijekom treninga svog kluba Porta. Trenutačno je u komi...

VIDEO

Hrvatski rukometaši će se od 12. do 14. ožujka u Montpellieru boriti za Olimpijske igre, a naši protivnici Portugalci proživljavaju strašnu dramu uoči početka turnira.

Pokretanje videa...

Horvat o popisu za kvalifikacije 01:43

Prvi golman reprezentacije Alfredo Quintana (32) doživio je srčani udar tijekom treninga Porta, piše Handball Planet. Quintana se srušio na parket, na svu sreću, klub je brzo reagirao i pozvao hitnu koja je došla u kratkom roku. Golman je prevezen u bolnicu Sao Joao, a kako piše Ojogo, situacija se stabilizirala, ali Quintana je trenutno u induciranoj komi i sljedeće 24 sata bit će presudna. 

Quintana se odlično osjećao tijekom treninga i dan ranije kada je imao čak 14 obrana u pobjedi Porta nad Aguas Santasom (34-26) i upravo zbog toga je scena tijekom treninga šokirala sve prisutne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Hrvatska će u Montpellieru igrati protiv Portugala, Francuske i Tunisa, a protiv Portugalaca trebamo igrati 13. ožujka.

Quintana je sportaš koji živi zdravim životom, brani već godinama na vrhunskom nivou, nije imao nikakve zdravstvene probleme i stručnjacima je nejasno kako mu se ovo moglo dogoditi.

SUI, EHF WM 2018 Qualifikation, Schweiz vs Portugal

I Hrvatska je zbog iste stvari doživjela ogromnu tugu u nedjelju navečer nakon što je preminuo legendarni Zlatko Saračević. Osjetio je slabost nakon pobjede njegove Podravke, hitna pomoć došla je brzo, ali nažalost, nije mu bilo pomoći. Sumnja se na srčani udar. 

Quintana je rođen na Kubi, a u Portugalu živi djetinjstva. Od 2010. godine igra za Porto, već godinama je kamen temeljac portugalske rukometne reprezentacije koja je u kratkom vremenu postala jedna od jačih reprezentacija u Europi.

Rukomet je strašno napredovao na klupskom nivou, forsirali su domaće igrače i to im se na kraju višestruko isplatilo. Prošle godine su na Europskom prvenstvu izbacili Francusku s natjecanja, a ove godine su zamalo 'skinuli' Norvežane. 

Handball EHF Cup: Foxes Berlin - FC Porto

Riječ je o reprezentaciji koja njeguje 'skandinavski' stil s puno kontri, trčanja u leđa i brzim rukometom koji uništava protivnike. Bit će nam veliki konkurenti u borbi za Olimpijske igre, ali u ovome trenutku je taj turnir u drugom planu za Portugalce. Najbitnije je prvo da se Quintana oporavi. 

Njegov Porto već godinama dominira u domaćem rukometu, a ove sezone dobro pariraju u Ligi prvaka PSG-u, Flensburgu, Meškovu, Szegedu, ponajviše zahvaljujući sjajnom Quintani koji je nebrojeno puta spašavao svoju momčad.

Za Portugal je debitirao 2014. godine te do danas skupio 67 nastupa. U Porto je došao 2011. godine te osvojio čak šest prvenstava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener