Sport

Komentari 73

Poruka Armade: Za drugoligaša licenca nije barijera, a ti je nisi dobio niti za ponos Kvarnera?

Poruka Armade: Za drugoligaša licenca nije barijera, a ti je nisi dobio niti za ponos Kvarnera?

Orijent 1919 dobio je dozvolu Hrvatskog nogometnog saveza da prvu utakmicu doigravanja za elitni rang domaćeg nogometa igra na Kantridi. Podsjetimo, u nedjelju će tako tamo dočekati Istru 1961

Stadion Rujevica već je godinama dom HNK Rijeke, iako je trebao biti samo privremeno rješenje, kako ga je u smiraj ljeta 2015. nazvao Damir Mišković.

POGLEDAJTE VIDEO: Kantrida

Razlog je bio što se za Kantridu nije mogla dobiti licencija za igranje utakmica najvišeg ranga hrvatskog nogometa, ali nije to trebalo biti ništa što se ne bi moglo kroz neko vrijeme riješiti. Armada je bila ljutita, nije im se sviđalo kako taj plan 'miriši', no pustili su, uredno stizali na Rujevicu i već pet godina s tog 'privremenog' stadiona gledali domaće utakmice svojih ljubimaca.

Pet godina nakon, u najčudnijoj godini za nogomet otkako se on igra - u ljeto 2020., Orijent 1919 dobio je dozvolu Hrvatskog nogometnog saveza da prvu utakmicu doigravanja za elitni rang domaćeg nogometa igra na Kantridi. Podsjetimo, u nedjelju će tako tamo dočekati Istru 1961, umjesto na Rujevici. 

Nije Mišković dugo morao čekati na poruku najvjernijih riječkih navijača. Na zapadnoj tribini Kantride postavili su poruku kojom su predsjedniku Rijeke poručili:

“Za drugoligaša licenca nije barijera, a ti je nisi mogao dobiti za ponos Kvarnera? D.M: lažove!”, stoji na transparentu.

Dakle, nakon pet godina, stadion na Kantridi je ispunio infrastrukturne uvjete za odigravanje utakmica Prve HNL, ali to nije iskoristila Rijeka da se vrati u svoj pravi dom, već je priliku ugrabio još uvijek drugoligaš Orijent.  

Da apsurd bude veći, najvjerniji navijači Orijenta, Red Fu**ers, nikako se ne slažu s igranjem na Kantridi i žestoko se bore da njihov klub iz Sušaka ne mora na riječki stadion u borbu za plasman u Prvu HNL.

Naravno, navijačima se to nikako ne sviđa. Dok Rijeka, jedna od najboljih momčadi HNL-a već godinama igra na drugom, privremenom stadionu ili trening kampu, kako je Rujevicu znao nazvati Mišković, sada će još neki drugi klub dobiti utakmicu u njihovoj 'kući' prije njih. 

Podsjetimo, navijači barem jednom godišnje organiziraju događanje “Povratak na Kantridu” u kojem Rijeka odigra prijateljsku utakmicu na svom kultnom stadionu, ali ipak, to je samo ceremonijalno i jednodnevno. Nostalgija je tu narednih 364 dana u godini.

Najčitaniji članci