Obavijesti

Sport

Komentari 493

Jadranski derbi pripao Hajduku: Kačaniklić i Biuk zabili prvijence

Jadranski derbi pripao Hajduku: Kačaniklić i Biuk zabili prvijence

Raskoš golova i prilika mogli smo vidjeti u Jadranskom derbiju koji je ipak otišao na stranu domaćina. Prekrasna peta Ljubičića, fenomenalan gol Andrijaševića, prvijenci Biuka i Kačaniklića. Prava ljepotica...

U derbiju 32. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku sa 3-2 (2-1).

Strijelci za domaće bili su Biuk (14'), Štefulj (45'-ag) i Kačaniklić (47'), dok su pogotke za goste postigli Drmić (31') i Andrijašević (65').
Posljednji ovosezonski Jadranski derbi ponudio je odličnu igru, jak tempo gotovo čitavim tijekom dvoboja, pet pogodaka i mnoštvo lijepih poteza.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i za to bio nagrađen vodećim pogotkom u 14. minuti. Kačaniklić je lijepo vidio utrčavanje Livaje na lijevoj strani, uslijedilo je prizemno ubacivanje na udarac Biuku sa 16 metara, a mladi talentirani Hajdukov junior pogodio je sam donji lijevi kut nemoćnog Nevistića za svoj prvi pogodak u seniorskoj konkurenciji.

Split: Hajduk i Rijeka sastali se u 32. kolu Prve HNL

Primljeni pogodak bio je znak i za momčad Rijeke da se trgne te se nije dugo čekalo na poravnanje. Murić je prihvatio loptu na desnom krilu, prevario svog čuvara i idealno poslužio Drmića koji je sa 10-ak metara pogodio domaću mrežu.

Uz Hajduk samo Vinjani i Mosor, ostali klubovi glasali za Ercega!
Uz Hajduk samo Vinjani i Mosor, ostali klubovi glasali za Ercega!

Ipak, na odmor je Hajduk ipak otišao s prednosti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Kačaniklić je izveo udarac iz kuta, u buketu igrača lopta je pogodila braniča Rijeke Štefulja u rame i odsjela uz samu vratnicu.

Na samom početku drugog dijela viđen je najljepši potez utakmice, Ljubičić je fenomenalno petom proigrao Kačaniklića koji je u punom trku ušao u gostujući kazneni prostor i potom rutinski poentirao. Bio je to prvi pogodak bivšeg švedskog reprezentativca za Hajduk.

Split: Hajduk i Rijeka sastali se u 32. kolu Prve HNL

Rijeku je u utakmicu vratio bivši igrač Hajduka Andrijašević koji je u 65. minuti preciznim udarcem sa 20 metara nakon što mu je Kulenović ostavio loptu pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola.

Franko: Koliko god želio ostati u Rijeci bojim se da to nije realno
Franko: Koliko god želio ostati u Rijeci bojim se da to nije realno

U samoj završnici Riječani su tražili kazneni udarac u svoju korist nakon što je Vukčević pogodio Teklića u ruku u domaćem kaznenom prostoru, ali niti glavni sudac Matoc, kao niti VAR se nisu oglasili.

Ovom pobjedom Hajduk je ostao u igri za pozicije koje vode u eurokupove sljedeće sezone, sada je peti sa 47 bodova, pet manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a šest manje od treće Gorice.

Može li se Hajduk probuditi i u šest kola stići Rijeku ili Goricu?
Može li se Hajduk probuditi i u šest kola stići Rijeku ili Goricu?

Vodeći Dinamo ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
32. kolo 1.HNL: Hajduk-Rijeka 20.00 , Poljud, Split
Hajduk
Biuk 14' Štefulj 45' (og) Kačaniklić 47'
3 : 2
Rijeka
Drmić 31' Andrijašević 65'
Sortiranje događaja
90+'

KRAAAAAJ. Hajduk je zasluženo pobijedio Rijeku na Poljudu i tako prekinuo ovosezonski običaj da gostujuća momčad u ovom međusobnom dvoboju odnosi pobjedu. 

Splićani su poveli golom Kačaniklića, a Riječani se vratili preko Drmića da bi Štefulj autogolom u sučevoj nadoknadi prvog poluvremena vratio domaćina u vodstvo. 

Na dva gola razlike povisio je Kačaniklić, a poraz Rijeke je ublažio Andrijašević.

90'

Uhhh, Murić pucao iz izgledne prilike, ali Kalinić uz manje probleme spašava stvar.

89'

Ajmeee, Teklić je imao sada priliku zakucati Riječane i riješiti utakmicu, ali promašio je zicer s 10-ak metara.

86'

Hajduk je osjetno pao u posljednjih 15-ak minuta. Povukli su se u svoj šesnaesterac te čekaju da istekne vrijeme.

77'

Ajmeeee, kakva prilika za Rijeku. Fenomenalna akcija gostujuće momčadi. Murić je ubacio vanjskom, a Kulenović prekrasno petom produžio do Drmića koji šalje loptu nebu pod oblake.

Komentari 493