Obavijesti

Sport

Komentari 7

Poslastica za sve MMA fanove: Ovo će zaista biti 'Noć prvaka'

Poslastica za sve MMA fanove: Ovo će zaista biti 'Noć prvaka'
1

Bit će ovo noć za pamćenje. FFC 27: Night of Champions u zagrebačku Arenu dovodi vrhunske borce, a sve borbe bit će za pojas prvaka. Čak šest domaćih dečki začinit će večer - prilika koja se ne propušta

VIDEO

Ljubitelji slobodne borbe, navalite! U subotu 17.12. od 20 sati počinje MMA spektakl u zagrebačkoj Areni, najveći i najbolji na ovim prostorima. Do sada smo imali priliku pratiti uobičajene turnire, Futurese itd., ali ovo će biti noć za pamćenje kako i samo ime eventa govori. FFC organizira priredbu pod nazivom Night of Champions, a sve borbe osim jedne, i u MMA-u i u kickboksu, bit će za naslov prvaka. Dakle, 10 pojaseva podijelit će se u subotu, 10 boraca ući će u povijest dok će 11. dobiti šansu za titulu.

POGLEDAJTE VIDEO: Konferencija uoči borilačke priredbe FFC u Areni

Pokretanje videa...

01:43

Tri mjesta prvaka su upražnjena pa će gledateljima biti još zanimljivije jer će moći vidjeti i nekoliko (ne)očekivanih obračuna. Dosadašnji prvaci Marcin Pranchio (MMA, -93kg), Ahmed Vila (MMA, -70kg) te Laszlo Senyei (MMA, -77kg) karijere odlučili nastaviti u drugim težinskim kategorijama pa će upravo FFC 27 u Zagrebu odrediti njihove nasljednike, piše Fight Site.

Čak šest domaćih dečki, od kojih su četiri iz Zagreba, začinit će večer hrvatskoj publici. Prilika zagarantiranog spektakla koja se ne propušta. Pa krenimo redom.

MMA

Stošić vs. Staring

Glavna borba večeri bit će između teškaškog prvaka Srbina Darka Stošića (9-1) i Nizozemca Diona Staringa (34-13), koji je upravo od Srbina izgubio pojas prvaka u Linzu na FFC-u 26. Kao što možete vidjeti, Staring je puno iskusniji borac i bio je nezadovoljan odlukom sudaca u njihovoj prvoj međusobnoj borbi. Stoga je najavio kako ovaj put odluke neće ni biti. Beograđanin će u kutu imati Mirka Filipovića, s kojim već neko vrijeme intenzivno trenira. Cro Cop se priprema za Rizin, a sada će dijeliti savjete srpskom borcu.

Perak vs. Kimball

Za upražnjeno mjesto prvaka poluteške kategorije u co-main eventu borit će se sjajni borci Dubrovčanin Maro Perak (25-6) i Amerikanac Jeremy Kimball (13-5). Domaći dečko hrvatskoj publici je možda i najpoznatiji po tome što je pobijedio Boba Sappa, a u FFC se vraća nakon neslavne epizode i tri uzastopna poraza u M-1 Globalu, inače vrlo jakoj promociji. Perak još uvijek ne zna za poraz u FFC-u i bit će težak ispit za Amerikanca koji je na debiju za samo 14 sekundi nokautirao pobjednika The Ultimate Fightera Matta Van Burena. Spektakl.

Mitchell vs. Doroftei

Za pojas prvaka srednje kategorije gledat ćemo dvoboj UFC i WSOF (World Serios of Fighting) veterana Amerikanca Davida Mitchella (21-6) i Moldavca Pavela Dorofteija (17-3). Dvojac se već ranije trebao boriti na FFC-u 25, ali Doroftei je imao problema s vizom pa je borba otkazana. Sjajni Moldavac u FFC-u ima dvije borbe i dvije impresivne pobjede, a nedavno je postao i prvak engleskog UCMMA-a (Ultimate Challenge). Ovo je jedan od najkvalitetnijih mečeva na cijelom fight cardu, stoga bi posebnu pozornost trebalo obratiti upravo na ovu borbu.

Trušček vs. Soldić

Mađar Laszlo Senyei odlučio je karijeru nastaviti u srednjoj kategoriji pa su priliku za pojas prvaka u velter kategoriji dobili jedan od najkarizmatičnijih domaćih boraca Ivica Trušček i mlada nada BiH Roberto Soldić (7-2), koji je hrvatskoj publici poznat po tome što je u Ciboni na FFC-u 20 pobijedio pobjednika FFC Futuresa Sašu Dropca. Trušček je pobjeđivao bivšeg prvaka Viktora Halmija i top velteraša Vladislava Kacheva i ima omjer 7-2 u FFC-u. Bit će ovo klasični obračun iskustva i mladosti.

Jelčić vs. Belluard

Luka Jelčić (8-2), inače član tima i sparing partner Conora McGregora, zagrebački je dečko koji će se u lakoj kategoriji boriti protiv najvećeg talijanskog MMA potencijala Danila Belluarda (6-1) za upražnjeni pojas. Jelčić je u FFC-u upisao tri pobjede i jedan poraz (kada je prešao u višu kategoriju i izgubio od Laszla Seyneia), a nedavno je postao i prvak Total Extreme Fightinga. Belluardo je, pak, neporažen u FFC-u, a nedavno je potpisao za Bellator što samo govori o kakvom se talentu radi. Već neko vrijeme trenira u pulskom Trojanu pod vodstvom Zelga Galešića.

Pejić vs. Brum

Jedan od najpoznatijih mladih MMA boraca na hrvatskoj sceni zasigurno je Filip Pejić (11-2), koji je bio dogurao i do UFC-a, ali nije bio spreman za najveću razinu. To ga nije pokolebalo i postao je FFC prvak u perolakoj kategoriji pobjedom protiv Ahmeda Vile u Linzu. Sada će po prvi put braniti pojas, a protivnik mu je Englez James Brum (18-4), koji je pobjedom protiv ponajboljeg austrijskog borca nižih kategorija Philippa Schranza bio nadomak potpisa za UFC. Karijeru je na kraju nastavio u Europi. Ova borba bit će težak ispit za mladog Zagrepčanina, ali imat će priliku za iskupljenje pred domaćom publikom.

MMA FIGHTCARD:

  • Darko Stošić(C) (SRB) vs. Dion Staring (NIZ), HW
  • Maro Perak (HRV) vs. Jeremy Kimball (SAD), -93kg
  • Pavel Doroftei (MOL) vs. David Mitchel (SAD), -84kg
  • Ivica Trušček (HRV) vs. Roberto Soldić (NJE/BiH) -77kg
  • Luka Jelčić (HRV) vs. Danilo Belluardo (ITA), -70kg
  • Filip Pejić(C) (HRV) vs. James Brum (ENG), -66kg

Kickboks

Brestovac vs. Lentie

Glavna borba večeri u kickboks dijelu priredbe održat će se između jednog od najboljih svjetskih kickboks teškaša Mladena Brestovca i izazivača Daniela Lentieja. Brestovac je neporažen u FFC-u (9-0), a priliku za osvajanje naslova dobio je Lentie, Kamerunac s francuskom putovnicom. Vrlo iskusan borac koji nastupa u GLORY-ju, u karijeri se borio s nizom vrhunskih boraca (između ostalih s Benjaminom Adegbuyijem), a skupio je impresivnih 64 pobjeda uz velik broj nokauta. Bit će ovo težak ispit za Brestovca, ali Zagrepčanin je trenutno u najboljoj formi svoje karijere.

Zhuravlev vs. Poturak

Prvak poluteške kategorije Ukrajinac Pavel Zhuravlev borit će se protiv boksanskohercegovačke legende kickboksa Dževada Poturka. Zhuravlev je do sada nastupio pet puta pod okriljem FFC-a i upisao četiri pobjede uz jedan poraz od jednog od najboljih svjetskih kickboksača Hesdyja Gergesa. Kao i Lentie, i Zhuravlev se bori za GLORY, a na GLORY-ju 35 deklasirao je Francuza Zinedinea Hameur-Laina. Dževada Poturka ne treba posebno predstavljati. Najbolji bosanskohercegovački borac u povijesti pobjeđivao je zaista velika imena poput Melvina Manhoeffa, Daniela Ghite ili Alistaira Overeema. Na samom zalasku karijere “BH Machine” je zaslužio šansu okititi se FFC pojasem što bi bio krasan šlag na tortu nezaboravne karijere, ali i njegova velika želja, saznaje Fight Site.

Marjanović vs. Wimmer

Bosanskohercegovački borac Denis Marjanović i austrijski kolega Rene Wimmer ukrstit će rukavice u borbi za pojas prvaka do 85 kilograma. Bit će ovo dvoboj za inauguralni pojas. Marjanović je u karijeri skupio više od 40 profesionalnih pobjeda, a glasi za jednog od najboljih udarača ovih prostora. Sjajnom izvedbom protiv Cheicka Sidibea Wimmer je zaradio šansu za titulu i ne sumnjamo kako će ju maksimalno probati iskoristiti.

Bajrović vs. Bilić

Pošto aktualni prvak velter kategorije Nizozemac Eyevan Danenberg skače malo u GLORY pa malo u FFC, neće nastupati u zagrebačkoj Areni. Dogovor je to čelnika i samog borca, koji zbog ozljeda i zamora treba odmarati neko vrijeme. Stoga će se za mjesto prvog izazivača boriti dva Hrvata - zagrepčanin i pobjednik FFC Futuresa Jasmin Bajrović i Puljanin Ivan Bilić. Obojica su dobrim izvedbama zaslužila borbu za mjesto prvog izazivača, a ovo će ujedno biti i jedini domaći dvoboj na priredbi.

Petje vs. Movsisyan

Već godinama najpopularniji slovenski kickboksač Samo Petje izgubio je naslov prvaka šokantnim porazom od Meletisa Kakoubavasa. Budući da trenutni prvak lake kategorije do 70 kilograma muku muči s ozljedama cijelu godinu, čelnici FFC-a nisu imali izbora i odlučili su da će se za titulu prvaka boriti Petje i Armenac s češkom putovnicom Tigran Movsisyan. Dvojac se već susreo prošle godine na FFC-u 21 u Rijeci, a tada je u izjednačenom meču slavio Slovenac.

KICKBOKS FIGHTCARD:

  • Mladen Brestovac(C) (CRO) vs. Daniel Lentie (CAM/FRA), HW
  • Pavel Zhuravlev(C) (UKR) vs. Dževad Poturak (BiH), -95kg
  • Denis Marjanović (BiH) vs. Rene Wimmer (AUT), -85kg 
  • Jasmin Bajrović (CRO) vs. Ivan Bilić (CRO), -77kg
  • Samo Petje (CRO) vs. Tigran Movisyan (CZE/ARM), -70kg
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti