Obavijesti

Sport

Komentari 29

Posljednja Ivanova 2 mjeseca: Dodig je 'luđi' i od Ivaniševića

Posljednja Ivanova 2 mjeseca: Dodig je 'luđi' i od Ivaniševića
1

To može biti ispušni ventil, da izbaci iz sebe frustraciju. Nije najbolje rješenje, ali njemu je očito pomoglo, rekao je Amir Zulić, sportski psiholog o Dodigovim 'ispadima'

VIDEO

Predaja kod 0-5 u trećem setu, prijetnje sucu da će obaviti veliku nuždu na terenu, pa i vika da će sve pobiti na Roland Garrosu. To su posljednja dva mjeseca karijere Ivana Dodiga.

Ne bi se toga posramio ni Goran Ivanišević iz svojih najluđih dana. A i Roko Karanušić je znao govoriti: “Ako nije 6-1 za mene, postanem lud”.

- Poznajem Ivana cijeli život, uvijek je bio borben i emotivan, ali nikad problematičan - kaže bivši Davis Cup reprezentativac.

Ni on nema objašnjenja za Dodigov ispad.

- To izgleda nezamislivo kad gledaš kod kuće. Ali u tim bitnim mečevima, kad je stres još povišen, um je u drukčijem stanju - dodao je Karanušić.

No Dodig se poslije uzvika vratio u pravi ritam. Mihail Južnji nije znao odgovoriti, naš tenisač u pet je setova izborio “rendezvous” s Fernandom Verdascom u drugom kolu pariškoga Grand slama.

- U kojem je stanju tek protivnik bio kad ga je Dodig uspio pobijediti poslije toga - pita se Amir Zulić.

- To može biti ispušni ventil, da izbaci iz sebe frustraciju. Nije najbolje rješenje, ali njemu je očito pomoglo. No problem je ako netko sa strane gleda i zaključi da je to formula, da samo trebaš zaprijetiti da ćeš sve pobiti i da će tako stići uspjeh - rekao je sportski psiholog.

Ni Karanušić ne želi da ispadne da je urlanje na sebe i druge recept za pobjedu.

- Ne vjerujem da mu je to pomoglo, ali važnije je da nije bilo destruktivno, da ga nije uništilo - objasnio je Karanušić.

Bizarno je to što Dodig nikad nije imao ovakvih problema u tandemu s Marcelom Melom, s kojim tvori ponajbolji par na svijetu.

- Moguće je da mu partner uzme dio odgovornosti, ali i da on sam osjeća da njegovo ponašanje ima direktan utjecaj na drugog. Teško je to ovako reći, ali očito su postigli pravu ravnotežu u paru - zaključio je Zulić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti