Obavijesti

Sport

Komentari 9

Posljednja Maradonina snimka: Mahnuo je pa otišao zauvijek

Posljednja Maradonina snimka: Mahnuo je pa otišao zauvijek

Prije dva dana svijet je potresla vijest o smrti velikog Diega Armanda Maradone, a ubrzo se pojavila i njegova posljednja snimka. Susjed ga je snimio dok se šetao Buenos Airesom...

VIDEO

Njegov oporavak vrlo dobro napreduje. Maradona može hodati, razgovara sa mnom i puno je prisebniji. Riječi su to Maradonina liječnika prije nešto manje od tri tjedna kada je legendarni Argentinac pušten na kućnu njegu u obiteljski dom u Buenos Airesu.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači se oprostili od Maradone

Pokretanje videa...

Fanovi tuguju za maradonom 01:35

Veliki Diego (60) je tamo provodio vrijeme otkako je pušten iz bolnice na kućnu njegu prije više od dva tjedna. Imao je operaciju na mozgu zbog krvnog ugruška zbog čega mu je mozak oticao, prognoze su bile sjajne, a liječnici su najavljivali brzi oporavak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od tada se ništa nije znalo o njemu, u kakvom je stanju niti kako oporavak teče. Sve do srijede. U 16 sati po hrvatskom i 12 po lokalnom vremenu Maradonu su pronašli mrtvoga u obiteljskom domu. 

Tišina, očaj i tuga zavladali su svijetom, a mnogi su izašli na ulice kako bi mu odali počast, posebno u njegovom Napulju i Buenos Airesu. Lijes s njegovim tijelom bio je izložen u Predsjedničkoj palači u glavnom gradu Argentine, a u četvrtak u 21 sat po hrvatskom vremenu pokopan je u krugu najbliže obitelji.

FILE PHOTO: FILE PHOTO: ARGENTINA

Posljednja njegova fotografija datira još iz bolnice, a pojavila se i posljednja snimka koja je očito snimljena nedavno. Sudeći po videu, Maradona se jako dobro oporavljao od operacije, a snimljen je kako šeta ulicama Buenos Airesa u društvu nekoliko ljudi za koje se pridržavao kako ne bi pao. Susjed ga je i dozivao, a legendarni Diego mu je, simbolično, po posljednji put mahnuo i zauvijek otišao.

Iako se prvotno sumnjalo na srčani udar, Diego Maradona preminuo je u snu od egzacerbacije kroničnog zatajenja srca, koje je za posljedicu imalo akutni edem pluća, odnosno stanje iz kojega se Maradona, nažalost, nije izvukao. Liječnici su otkrili i proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i širi se te ne može ispumpati dovoljno krvi za ostatak tijela.

People pass by the coffin holding the body of soccer legend Diego Maradona during his wake at the presidential palace Casa Rosada, in Buenos Aires

Kako je izgledao posljednji dan Diegova života doznali su novinari argentinskog portala Olé.

Ustao je rano, kao i posljednjih dana. Nešto je doručkovao, malo prošetao i nekoliko sati poslije legao kako bi se odmorio i vratio energiju. Uz njega su bili psiholog, psihijatrica i osobna medicinska sestra, tvrde.

Trebao se dići u podne kako bi popio lijek, no više nije otvorio oči. Kad ga je medicinska sestra pokušala probuditi, vidjela je da nije pri svijesti. Odmah je nazvala hitnu, kojoj je, kako tvrdi Maradonin odvjetnik Morla, trebalo pola sata da dođe do njega, a po dolasku su mogli samo proglasiti smrt. 

Je li se smrt mogla izbjeći? Maradonin odvjetnik Matias Morla tvrdi da je. Argentinac je na Twitteru objavio kako je tu bilo liječničkih propusta koji se nisu trebali dogoditi. Naime, on tvrdi kako je Diego čak 12 sati bio bez liječničkog nadzora, a hitnoj je trebalo pola sata da dođe do njegovog doma. Morla je najavio istragu.

FILE PHOTO:  Argentinian star Diego Maradona raises his arm in the air after scoring

- Neobjašnjivo mi je da 12 sati moj prijatelj nije imao liječnički nadzor, niti ga je itko provjerio. Hitnoj je trebalo čak pola sata da dođe do njega što je kriminalna glupost. Ta činjenica se ne smije zanemariti i pozivam na otvaranje istrage kako bi se kaznili oni koji su napravili propust - napisao je Morla.

Kao osoba koja je prije više od dva tjedna imala rizičnu operaciju, trebao je imati sav mogući nadzor, no čini se da je došlo do propusta. Njegov odvjetnik kaže kako će za ovo netko morati odgovarati.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?
STIGLA NOVA TUŽBA

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu
Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom