Obavijesti

Sport

Komentari 98

Posljednja šansa za Dalića da pronađe mjesto susjedu Oršiću

Posljednja šansa za Dalića da pronađe mjesto susjedu Oršiću
9

Prvi put nakon gotovo dvije godine "vatreni" su na oronulom Maksimiru, a navijači ih mogu ovacijama i podrškom ispratiti u Katar. Iako bi se i u Beču lako moglo naći i 20.000 naših navijača

VIDEO

Ulazimo u posljednji reprezentativni tjedan prije Svjetskog prvenstva u Kataru, Zlatko Dalić u ponedjeljak će u Zagrebu okupiti "vatrene" uoči završnice Lige nacija. Nikad uspješnije za Hrvatsku.

Pokretanje videa...

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Francuze prvi put u povijesti 01:08

Što to znači rezultatski? Hrvatska je druga na tablici i ako pobijedi u obje utakmice, Dansku u četvrtak u Zagrebu i Austriju u nedjelju u Beču, plasirat će se na Final Four s ostala tri pobjednika skupina, za što nam mogu biti dovoljna i četiri boda. Ako obje izgubi, može ispasti iz A ranga Lige nacija, u slučaju da Francuska pobijedi i Austriju i Dansku. U suprotnom će mjesec i pol dana uoči SP-a branitelj naslova svjetskog prvaka ispasti u drugi razred europskog nogometa!?

Navijačima te utakmice znače da prvi put nakon gotovo pune dvije godine mogu vidjeti "vatrene" u Zagrebu, na oronulom Maksimiru, i da ih ovacijama i podrškom mogu ispratiti u Katar jer do SP-a više neće igrati u Hrvatskoj. Iako bi se i u Beču lako moglo naći i 20.000 naših navijača. Sektor za hrvatske fanove odavno je rasprodan.

Moskva: Navijači na tribinama tijekom finalne utakmice između Francuske i Hrvatske

Za okršaj s Dancima su, pak, ostale još samo ulaznice za sjever i jug i za 80 kuna mogu se kupiti putem interneta.

Nakon odličnog lipnja, u kojem su "vatreni" osvojili sedam bodova u četiri utakmice i od bojazni za ostanak počeli maštati o odlasku na Final Four, Liga nacija završava dvama okršajima u rujnu. Prvi je domaći protiv Danske. I prvi dolazak hrvatske reprezentacije u Maksimir nakon listopada 2020. Tada su naši u istom natjecanju izgubili 2-1 od Francuske. Zlatko Dalić i dalje je tu i uspješno upravlja hrvatskim brodom, i velika većina igrača opet je tu, iz tadašnje postave nema jedino Uremovića i Badelja, te Domagoja Bradarića, koji je ušao s klupe.

- Eto, nisam to natjecanje doživljavao pretjerano važnim, ali sad kad imamo priliku otići na završni turnir i osvojiti trofej, zašto ne - rekao je izbornik.

Osijek: Razočarani reprezentativci nakon izgubljene utakmice protiv Austrije rezultatom 3:0

No, sve je to ipak najviše u svrhu uigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru jer za dva mjeseca "vatreni" kreću u obranu srebra. Igrači love posljednja mjesta u zrakoplovu za Dohu, a baš će ove dvije utakmice biti i posljednja prilika da Dalić isproba opcije za SP. Recimo, kamo s Mislavom Oršićem?

Dva ofenzivna igrača koja su trenutačno u najboljoj formi u drugom su planu. Oršić sruši Chelsea, ali u reprezentaciji je pričuva, a Antonio Mirko Čolak trpa za Glasgow Rangers u Škotskoj i u Europi, a nije dobio ni poziv.

Dakako, Oršićev je najveći problem što je na istoj poziciji nepoderivi Ivan Perišić. A ni jedan od njih dvojice ne djeluje baš dobro na desnoj strani.

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka

Dakle, ili će promijeniti sustav igre i formaciju neposredno uoči SP-a ili će gurnuti svog novog susjeda (kupili su stan u istoj luksuznoj zgradi u Zagrebu) Oršića u špicu ili baciti Perišića na klupu... Ili će Oršić i u Kataru biti džoker kao na Euru 2021.

Posljednja je šansa da se odluči i isproba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku