Obavijesti

Sport

Komentari 74

Prije smrti objavio zadnji tekst o Hrvatskoj: 'Mislio sam da su stari. Kako sam se prevario...'

Prije smrti objavio zadnji tekst o Hrvatskoj: 'Mislio sam da su stari. Kako sam se prevario...'

Može li Hrvatska do još jednog nevjerojatnog finala? Zašto ne? Ne mogu opisati koliko im se divim, napisao je američki novinar Grant Wahl nekoliko sati prije iznenadne smrti

VIDEO

Pred kraj produžetaka u utakmici između Argentine i Nizozemske prestalo je kucati srce poznatoga američkog novinara Granta Wahla u 49. godini na tribinama stadiona Lusail u Katru.

Liječnici mu nisu mogli pomoći, a brat sumnja da je ubijen iako se Wahl prije nekoliko dana požalio na upalu pluća i rekao da mu nije dobro. Nogometni analitičar CBS Sportsa, Sports Illustrateda i Fox Sportsa posljednji je članak objavio upravo o pobjedi Hrvatske nad Brazilom nekoliko sati ranije.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić o Petkoviću

Pokretanje videa...

dalić o petkoviću 00:56

"Hrvatska je apsolutno legendarna. Činilo se da je utakmica gotova nakon sjajnog gola Neymara u 106. minuti, Brazil je imao 11 udaraca u okvir naspram jednog Hrvatske, ali i taj jedan bio je ljepotica", napisao je Wahl osvrnuvši se na izjednačujući gol Brune Petkovića u 117. minuti.

"Hrvatska je nezaustavljiva kad je riječ o penalima, ovo je drugo Svjetsko prvenstvo zaredom na kojem je pobijedila u dvije utakmice zaredom na jedanaesterce. Hrvati su bili čudesni, a nije mi jasno zašto Neymar nije izveo jedan od prva četiri udarca Brazila", dodao je.

KATAR 2022 -Krenulo izvođenje penala

Bez obzira na to, divio se hrvatskoj reprezentaciji.

"Ova malena zemlja od četiri milijuna ljudi udara daleko iznad svoje kategorije više od bilo koje druge nogometne nacije. Eliminirala je favorita turnira Brazil koji ima 216 milijuna stanovnika i došla do drugog uzastopnog polufinala na SP-u, trećeg računajući 1998. Nevjerojatno."

Ispadanje je za Brazilce katastrofično, nastavio je, mnogi su predviđali finale Brazil - Francuska. Ali...

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva

"Hrvatska je izgledala kao da bi mogla ispasti protiv Japana, pogotovo protiv Brazila, a nakon dvije pobjede na penale stigla je među četiri. Može li doći do još jednog nevjerojatnog finala? Zašto ne? Pokazala je više puta da može protiv bilo koje momčadi na SP-u, da se može vratiti iz zaostatka i izboriti penale, a zatim zalupiti vrata", napisao je Wahl u posljednjem tekstu bogate novinarske karijere i zaključio:

"Priznat ću. Mislio sam da je Hrvatska prestara za ovaj turnir. Ali nisam bio u pravu. Luka Modrić u 38. godini pokazuje da ima energiju ići do kraja u ovakvim utakmicama, a borba koju ovi Hrvati pokazuju je legendarna. Ne mogu vam opisati koliko im se divim."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu