Sport

Komentari 2

Posljednji pozdrav Saračeviću od Karabatića: Počivao u miru

Posljednji pozdrav Saračeviću od Karabatića: Počivao u miru

Hrvatski sport napustio je jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Zlatko Saračević od kojeg se na društvenim mrežama oprostio i Nikola Karabatić...

U posljednja 24 sata mnogi igrači, prijatelji, kolege i ostali uputili su posljednji pozdrav rukometnom velikanu Zlatku Saračeviću koji je preminuo u nedjelju u 60. godini nakon što mu je pozlilo na putu kući nakon pobjede nad Lokomotivom u Koprivnici.

POGLEDAJTE VIDEO: Odlazak Zlatka Saračevića

Francuski reprezentativac Nikola Karabatić (36), jedan od najboljih rukometaša u povijesti, također se oprostio od čuvenog Saračevića.

“Počivao u miru, legendo”, napisao je Nikola na svom Instagram profilu objavivši fotografiju s uzdignutim rukama. 

Igrač francuskog PSG-a na reprezentativnom i klupskom nivou osvojio je brojna odličja isto kao i Zlatko Saračević. Karabatić je s Montpellierom četverostruki prvak, osvajač francuskoga kupa, kao i europski prvak, a s njemačkim Kielom osvojio je prvenstvo Njemačke 2006. godine.

Od Saračevića su se oprostile i rukometašice Podravke, njihovi navijači Kronikusi i mnogi drugi. Među njima je i prvi Saračev trener Abas Arslanagić (77) koji je ostao zatečen vijestima iz Koprivnice.

-  Emotivno sam vezan za njega. Bio sam mu prvi trener, od 6. razreda osnovne škole pa do zadnje jugoslavenske olimpijske medalje, bronce u Seulu 1988. godine - rekao je Arslanagić.

Komentator Filip Brkić usred utakmice PSG-a i Monaca u jednom je trenutku zastao nakon čega je poručio da je upravo saznao tužnu vijest.

- Oprostite mi, saznao sam vrlo ružnu istinu. A to je da je... Da je otišao jedan od najvećih hrvatskih rukometaša Zlatko Saračević - govorio je kroz jecaje. 

Hrvatski sport zauvijek će pamtiti vrhunskog sportaša, olimpijskog pobjednika, trenera, velikog čovjeka i jednog od najboljih rukometaša svih vremena, Zlatka Saračevića. 

Najčitaniji članci