Obavijesti

Sport

Komentari 35

Potjerani igrači remetili su mir! Kvržić će možda biti pomilovan

Potjerani igrači remetili su mir! Kvržić će možda biti pomilovan
1

Iz prve su momčadi udaljeni igrači koji su nezadovoljni svojim statusom remetili mir momčadi. Rijeka im je ponovila ono što je svima ionako trebalo biti jasno: nitko nije veći od kluba. Ikad bio, niti će biti

VIDEO

Kao žestoki šok u srijedu je s Rujevice emitirana vijest kako su usred sezone iz momčadi udaljena četvorica igrača. Zašto je Rijekina Uprava preuzela rizik pa stala iza svog mladog trenera Rožmana i što je uopće zajedničko dosta 'šarenome' kvartetu Kvržić-Punčec-Mamić-Šimić?

Pokretanje videa...

00:20

Prvo: nisu sva četvorica u istoj priči. Zoran Kvržić je (bio) dokapetan, klupski je rekorder po broju europskih nastupa, trenutačno je s BiH reprezentacijom i njega po povratku čeka ozbiljan razgovor sa direktorima, ali poslana mu je jasna poruka.

Briljirao je prošle sezone, sada već neko vrijeme ne daje koliko može (razočaranost nerealiziranim transferom?) pa je protiv Dinama zamijenjen već na poluvremenu, a očigledno je i svojim ponašanjem postao remetilački faktor.

Drugo: Roberto Punčec već je Matjažu Keku stvarao probleme (verbalni sukob s trenerom), a sada je očigledno na listi onih s kojima klub više ne računa.

Treće: Petar Mamić i kasna prinova Lorenco Šimić sigurno nisu zadovoljni svojom malom ili nikakvom minutažom. Šimić još nema ni minute za Rijeku kako kod Igora Bišćana tako i kod Simona Rožmana, a Mamić se tek nedavno oporavio od upale pubične kosti zbog koje je ljetos propustio i U-21 Euro.

Pojavila se informacija i kako je Šimiću i Mamiću bivši stožer prigovarao što nisu slavili golove protiv Hajduka, a Lorenco je na Instagramu znakovito poručio: "Ja se ispričavam šta poštujem svoj bivši klub. Ljudskoj gluposti nema kraja!".

Poraz od Dinama za potres u Rijeci: Potjerali trojicu igrača
Poraz od Dinama za potres u Rijeci: Potjerali trojicu igrača

Teški poraz od Dinama ubrzao je 'provjetravanje svlačionice' koje bi se ionako dogodilo tijekom zime, a činjenica da je klub reagirao usred sezone jasna je poruka svim mogućim nezadovoljnicima: ako ste zaboravili kako se igra i trenira za Rijeku onda za Rijeku - nećete igrati!

Može se teoretizirati o tome da su se ti rezovi trebali dogoditi još ljetos, ali ne može se lamentirati o tome da je u pitanju smanjeno ulaganje u momčad jer kroz svih ovih sedam godina pod aktualnom Upravom klub na momčad troši između 1.2 i 1.5 milijuna eura. Ugovori igrača nisu doživjeli nikakve radikalne rezove!

Atmosfera je narušavana prvenstveno izvana nezadovoljstvom manjeg, a najglasnijeg dijela navijača, kulminirala odlaskom Igora Bišćana (koji je, nota bene, shvatio sve okolnosti) pa sada klub rješava posljedice tog potresa.

Nije tajna da su ključni dio samoodrživosti izlazni transferi, ali ni radikalnih rezova budžeta nije bilo. Pojedini su igrači postali nezadovoljnici jer misle da moraju igrati, a ne zbog svojih ugovora!

O tome svjedoče klupski proračuni u milijunima kuna od trenutka kad je ova Uprava preuzela klub pa do danas. Novi su vlasnici zatekli HNK Rijeka koja je u sezoni 2011/12 životarila na 15.5 milijuna kuna budžeta, a od onda je priča sa godišnjim klupskim proračunima ovakva:

  • 2013. - 45 milijuna kuna
  • 2014. - 67 milijuna kuna
  • 2015. - 129 milijuna kuna
  • 2016. - 110 milijuna kuna
  • 2017. - 145 milijuna kuna
  • 2018. - 111 milijuna kuna
U 6 godina nova Uprava Rijeci donijela preko 100.000.000 €!
U 6 godina nova Uprava Rijeci donijela preko 100.000.000 €!

U zadnjih šest godina Rijeka je osvojila četiri trofeja, ali ne može se pogoditi sa svakim ulaznim transferom. Dovođenje Mamića i Šimića očigledno nije bio uspješan potez struke i to se sada rješava, a Rijeka ionako ima ambiciju postupno se više naslanjati na igrače iz vlastite Škole nogometa.

Klub će radije u rizik da rezultati kratkotrajno pate tj. da momčad do zimskog mercata igra sa smanjenim izborom na trenerovom raspolaganju nego trpjeti umišljene veličine u svlačionici.

Naravno, rizik je preuzeo i sportski direktor Srećko Juričić u čijoj su ingerenciji dovođenja i trenera i igrača, a Rožman je mlad stručnjak čija će se istinska kvaliteta (ili manjak iste) tek pokazati kroz duge trenerske godine koje su još pred njim.

Na Rujevici treniraju Vatreni pa je Rožman momčad do nedjelje odveo u slovenski Čatež. Udaljeni igrači nisu dizali slušalicu, a ni predsjednik, sportski direktor i trener nisu se odlučili za javne istupe i dodatna pojašnjavanja.

Ali poruka je ionako jasna. Rijeka je udaljavanjem četvorice igrača iz prve momčadi ponovila ono što je svakome ionako trebalo biti jasno: nitko nije veći od kluba. Ikad bio, niti će biti.

Ne shvate li svi tu poruku lako je moguće da već na zimu krene i veća rekonstrukcija momčadi za sljedeću sezonu!

Pokretanje videa...

01:32
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu