Obavijesti

Sport

Komentari 12

Potop favorita: Fish iznenadio Nadala, a Berdych Federera

Potop favorita: Fish iznenadio Nadala, a Berdych Federera
2

Bio je Berdych prejak za Federera, kojeg je u potpunosti nadigrao. Podsjetio je Tomaš na svoje najbolje, prošlogodišnje dane, zabivši više winnera od Švicarca

VIDEO

Pet i pol godina čekao je Mardy Fish na prvu pobjedu protiv Rafaela Nadala. Dočekao ju je danas najbolji američki tenisač u četvrtfinalu ATP turnira Masters 1000 kategorije u Cincinnatiju...

Pred svojom je publikom u Ohiju, na tvrdoj podlozi, 29-godišnji Amerikanac slavio uvjerljivu 6-3, 6-4 pobjedu. Dobio je Španjolca prvi put nakon šest dosadašnjih poraza.

Oduzeo je drugom tenisaču svijeta trenutačno sedmorangirani igrač ATP-ove ljestvice po jedan servis u svakom setu: u prvom je to učinio u četvrtom, a u drugom u petom gemu. Oba su igrača imala četiri break-prilike, no Fish je svoj servis svaki put uspio sačuvati.

Pomoglo mu je pritom 12 asova u odnosu na jedan Nadalov, ali i 32 winnera u odnosu na Nadalovih deset.

Bio je Fish agresivniji (19 izlazaka na mrežu, 16 poena, naprama tri Nadalova) u igri, a ovaj put čak i precizniji, jer je Španjolac imao dvije neprisiljene pogreške više (20-18).

Nadal je tijekom meča osjećao posljedice jučerašnjeg (četvrtak) maratona u trećem kolu, u kojem je nakon triju tie-breakova uspio dobiti sunarodnjaka Fernanda Verdasca nakon tri sata i 38 minuta igre. Lijevo Španjolčevo stopalo bilo je bandažirano zbog žuljeva, koje je Nadal dao tretirati i tijekom meča s Fishom.

U polufinalu će Fish igrati protiv Andyja Murrayja, koji je u prvome četvrtfinalnom srazu nadigrao Francuza Gillesa Simona 6-3, 6-3.

Fish je u nizu od tri finala na ATP Touru otkako je ispao od Nadala u četvrtfinalu Wimbledona: slavio je u Atlanti, gubio u finalima Los Angelesa (Gulbis) i Montreala (Đoković). U posljednjih 16 odigranih mečeva slavio je 14 puta.

Novi je težak poraz pretrpio Roger Federer...

Pobijedio je Švicarca Čeh Tomaš Berdych, deveti tenisač svijeta, 6-2, 7-6(3) došavši do četvrte pobjede u njihovu 13. meču. Prijašnji poraz, koji i dalje jako boli, Federeru je Čeh nanio prošle godine u četvrtfinalu Wimbledona.

Bio je u petak Berdych jednostavno prejak za Federera, kojeg je u potpunosti nadigrao. Podsjetio je Čeh na svoje najbolje, prošlogodišnje dane, zabivši više winnera od Švicarca (30-28) uz daleko manje neprisiljenih pogrešaka (13-29). Bio je vrlo agresivan, riskirao, napadao i silovito uspješne napade završavao na mreži.

U prvom je setu Švicarca breaknuo u trećem i sedmom gemu. U tie-breaku drugog seta bio je cijelo vrijeme u prednosti, a tri je uzastopna poena osvojio u završnici došavši od 4-3 do 7-3. Posljednji udarac bio je neobranjivi bekhend-winner.

Prošlog je tjedna u Montrealu, također na turniru Masters 1000 kategorije, Federer ispao u osmini finala od Jo-Wilfrieda Tsonge. Sada je došao samo korak dalje.

U polufinalu Berdycha čeka Novak Đoković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica