Obavijesti

Sport

Komentari 194

'Vaterpolo' na Kantridi: Rijeka dobila Osijek, a sad - Dinamo...

'Vaterpolo' na Kantridi: Rijeka dobila Osijek, a sad - Dinamo...
15

Iako je zbog potopljene Kantride postojala mogućnost odgode utakmice 17. kola između Rijeke i Osijeka, suci su odlučili da će se igrati. Rijeka je pobijedila 2-1...

VIDEO

Rijeka je pobijedila Osijek na potopljenoj Kantridi u posljednjoj utakmici 17. kola s 2-1 i ostala u lovu na Dinamo. Utakmica Rijeke i Osijeka bila je pod velikim znakon pitanja zbog obilnih padalina.

Teren na Kantridi je djelomično bio natopljen i čekala se potvrda suca i delegata da se ne može igrati na Kantridi. Oni su izašli na travnjak pola sata prije utakmice i potvrdili kako postoje uvjeti za igru.

Teren je bio dosta težak, a osim natopljenog travnjaka, nogometašima je život otežavao i vjetar. Rijeka je povela u 12. minuti golom Mirala Samardžića , koji je bio najviši u skoku nakon slobodnjaka. U 62. minuti Moises je povisio na 2-0.

Treba spomenuti i situaciju u 47. minuti kod koje su Osječani tražili penal. Glavašev udarac rukom je blokirao Mitrović u svom šesnaestercu. Osječki igrači tražili su penal, sudac odmahuje rukom.

Osijek je pritisnuo i smanjio preko Mateja Jonjića nakon velikog kiksa riječkog golmana. Ivan Vargić boksao je loptu, ali pogodio je natrčalog Jonjića, od kojega se lopta odbila u mrežu. Rijeka je izdržala i osvojila tri boda. Sjajna uvertira za derbi protiv Dinama u sljedećem kolu. Rijeka ima četiri boda manje...

Branič zabija u svim natjecanjima

Samardžić je ove sezone zabio za Rijeku u prvenstvu, Superkupu, Kupu i u pretkolu Europske lige. Stigao je iz Sheriffa.

- Sretan sam što sam postigao pogodak u svim natjecanjima, ali golovi su plod cijele momčadi. Na ovakvim utakmicama golovi se zabijaju iz prekida jer na blatu ne možeš razviti neku igru. Utakmica je bila vrlo teška, teren nije bio povoljan za igru ali na kraju smo pobijedili i to je jedino bitno u ovakvoj utakmici - rekao je Miral Samardžić.

Prošle sezone odgodili susret

Prošle sezone kiša je odgodila utakmicu na Kantridi , tada u 16. kolu, kad je u goste sredinom studenoga stigao Hrvatski dragovoljac. Odigrano je prvo poluvrijeme, Leon Benko doveo je domaće u vodstvo, no poslije prekida, odlučeno je da se utakmica ponovi ispočetka.

Pokretanje videa...

Goran Kovačić/PIXSELL VIDEO

Rijeka je tako u novom susretu s Hrvatskim dragovoljcem pobijedila s 2-0.

HNL, 17. kolo:

  • Rijeka - Osijek 2-1 (Samardžić 12, Moises 62 / Jonjić 72)

Rijeka - Osijek 2-1 (Samardžić 12', Moises 62' / Jonjić 72')

  • 90' KRAJ UTAKMICE Rijeka je pobijedila Osijek na Kantridi 2-1 i drži korak s Dinamom. Sljedeće kolo je derbi na Maksimiru. Dinamo protiv Rijeke. Danas su na Kantridi za Rijeku zabili Samardžić i Moises, za Osijek je strijelac bio Jonjić.
  • 85' Osijek je pritisnuo. Rijeka se brani.
  • 72' GOOOL! Osijek je smanjio. Matej Jonjić je strijelac. Osječani su imali slobodnjak. Golman Rijeke Ivan Vargić boksao je loptu, ali pogodio je Jonjića od kojega se lopta odbila u mrežu.
  • 62' GOOOL! Moises! Rijeka vodi 2-0. Odlično se snašao Moises, koji je zamijenio Ivana Krstanovića. Ubačaj s desne strane, osječka obrana je zbunjena, a Moises iz blizine zabija za 2-0.
  • 55' Perošević je imao sjajnu šansu, ali pucao je točno u golmana Rijeke.
  • 47' Čini se kako je Osijek oštećen. Glavašev udarac rukom je blokirao Mitrović u svom šesnaestercu. Osječki igrači tražili su penal, sudac odmahuje rukom.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme.
  • 45' KRAJ PRVOG DIJELA Rijeka u posljednjoj utakmici 17. kola Prve HNL na potopljenoj Kantridi vodi 1-0 golom Samardžića protiv Osijeka.
  • 31' Stativa Rijeke! Dobra akcija domaće momčadi. Lopta na drugu stativu za Ivana Krstanovića, no napadač Rijeke s dva metra pogađa stativu.
  • 25' Zaprijetili su i Osječani. Ostaje 1-0 za Rijeku. Travnjak je zasad u solidnom stanju, kad se uzme u obzir količina kiše, no kako utakmica bude odmicala, igračima će biti sve teže. Rijeka zasad dominira protiv Osječana.
  • 12' GOOOL! Rijeka vodi! Slobodnjak s desne strane, najviši u skoku bio je Miral Samardžić koji je zabio za vodstvo Rijeke na potopljenoj Kantridi.
  • Goran Kovačić/PIXSELL

  • 10' Kao da kiša nije dovoljna. Sad i vjetar otežava igru nogometašima.
  • 1' Počela je utakmica! Rijeka i Osijek zatvaraju 17. kolo HNL-a. Kantrida je u dosta lošem stanju zbog obilnih kiša. Postojala je velika vjerojatnost kako će utakmica biti odgođena. No suci i delegati utvrdili su kako postoje uvjeti za igru.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku