Obavijesti

Sport

Komentari 27

Preuzeo je Olimpiju, ali nema licenciju ni za našu drugu ligu!

Preuzeo je Olimpiju, ali nema licenciju ni za našu drugu ligu!
1

Iako školovanje za Uefinu trenersku PRO-licenciju obično traje osam godina, u slučaju Igora Bišćana sve bi moglo biti riješeno u rekordno kratkom roku. Zanimljivo je da nije imao uvjete voditi ni - Rudeš

VIDEO

Igor Bišćan mogao bi ostati bez posla u ljubljanskoj Olimpiji i prije nego što njegov novi klub odigra prvu službenu utakmicu! Prema pisanju slovenskog Dnevnika, bivši hrvatski nogometaš nema trenersku licenciju nužnu za vođenje slovenskog prvoligaša.

Bišćan posjeduje Uefinu A-licenciju, koja mu omogućuje vođenje kluba u seniorskoj konkurenciji tek od trećeg ranga natjecanja naniže u Sloveniji, ali i Hrvatskoj, potvrdio je ravnatelj Nogometne akademije Hrvatskoga nogometnog saveza Vatroslav Mihačić.

Prevedeno, Bišćan nije imao uvjete za rad ni u Rudešu, s kojim je protekle sezone izborio povijesni plasman u Prvu HNL te osvojio Kup Zagrebačkoga nogometnog saveza. Unatoč tome, u zapisnicima je bio naveden kao glavni trener.

Za vođenje klubova u prvoj i drugoj ligi te europskim kupovima treneri moraju steći Uefinu PRO-licenciju. Bišćan je prošao sve teorijske ispite za tu licenciju, a još mu preostaje završni ispit. "Diplomu može dobiti u roku od deset dana", uvjerava Mihačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postupak dobivanja PRO-licencije, pišu Slovenci, u Bišćanovu je slučaju iznenađujuće kratak. Prema propisima HNS-a, školovanje inače traje osam godina, i to: program obuke u četiri semestra, pri čemu ih čeka 320 sati predavanja i 60 sati treninga u klubovima iz liga "petice" ili onima koji su u posljednje tri sezone nastupali u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Bišćan je početkom mjeseca potpisao dvogodišnji ugovor s Olimpijom i postao sedmi trener u mandatu predsjednika Milana Mandarića u samo dvije godine. U klubu su se oglasili tek kratkim odgovorom kako rade sve da Bišćan što prije dobije potrebnu dozvolu i da je "doslovno tik pred diplomom".

Bivši nogometaš Liverpoola, koji se umirovio 2012., nije htio odgovoriti na pitanje kada je stekao A-licenciju ni kad je počeo školovanje za PRO-licenciju. Očito je, piše Dnevnik, kako je HNS dodijelio visoki trenerski status Bišćanu mimo ustaljene prakse.

Prva utakmica "zmajeva" u novoj sezoni prva je utakmica prvog pretkola Europske lige na rasporedu već 29. lipnja. Protivnika će, baš kao i tri od četiri hrvatska predstavnika u Europi Osijek, Hajduk i Rijeka, doznati nakon ždrijeba u Nyonu u ponedjeljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru