Obavijesti

Sport

Komentari 80

Potpuni luđak, stisnuo kočnicu sunarodnjaku pri 217 km/h...

Potpuni luđak, stisnuo kočnicu sunarodnjaku pri 217 km/h...
1

U nedjelju je održan San Marino Grand Prix, a tamo se dogodila jedna nevjerojatna scena. Pri brzini od 225 km/h Talijan Fenati pokušao je prestići sunarodnjaka Manzija tako što mu je pritisnuo kočnicu...

VIDEO

Nevjerojatne scene dolaze nam iz San Marina gdje se u nedjelju održala utrka u klasi Moto2Talijan Romano Fenati pokušao je, pri brzini iznad 200 km/h, povući kočnicu drugog vozača kako bi ga prestigao.

U jednom trenutku utrke Fenati i njegov sunarodnjak Stefano Manzi vozili su jedan do drugoga, a onda je Fenati pokušao napraviti nesvakidašnji i nimalo normalan potez. On je ispružio ruku i pritisnuo kočnicu Manzijeva motora, prenosi Autostart.

Motor se nakon toga ozbiljno zatresao, ali Manzi je na svu sreću uspio iskontrolirati cijelu situaciju i nastaviti dalje s utrkom. 

Zbog tog poteza Fenati, koji inače vozi za 'Marinelli Rivacold Snipers', je diskvalificiran iz te utrke, a onda je naknadno kažnjen sa zabranom natjecanja u sljedeće dvije. Uz to, stigla je vijest i kako je Marinelli Rivacold Snipers izbacila Fenatija iz momčadi te više neće sijati strah na stazi. Barem neko vrijeme.

Dvojica vozača već su ranije u utrci imali blaži kontakt kada je Manzi pokušao prestići Fenatija te su zbog toga skrenuli sa staze, ali su se ubrzo vratili natrag u utrku.

- Imali smo blaži kontakt dva kruga prije tog incidenta, ali to nije nešto što može opravdati Fenatijevo ponašanje. Njegov potez dovoljno govori o tome kakav je - kratko je rekao Manzi.

Taj incident dogodio se u 23. krugu, a britanski vozač Cal Crutchlow žestoko je opleo po Fenatiju rekavši kako bi on doživotno trebao biti izbačen sa svih moto utrka.

- Fenati se više nikada ne bi trebao natjecati. Kada se vratio natrag do svoje ekipe oni su ga trebali odmah izbaciti. Kako može napraviti ono drugom vozaču? Pa i ovako dovoljno riskiramo živote - rekao je Britanac koji je utrku završio na trećem mjestu.

Za Talijana je to samo još jedan incident u nizu s obzirom da je poznat po svojoj izuzetno agresivnoj naravi i nepromišljenim potezima tijekom utrke. 

Nedavno je on u jednom opasnom zavoju nogom udario motor drugog vozača u nadi da će ga srušiti i završiti utrku ispred njega, a također je puno puta pokazivao srednji prst drugim vozačima te čak i fizički nasrtao na njih. 

Tada se oglasio i četverostruki svjetski prvak MotoGP-a Marc Marquez koji je također tražio suspenziju za agresivnog Talijana. 

- Takvi potezi moraju se više kažnjavati kako bi se što manje događali. Ako se netko ponaša tako kao što se ponaša Fenati mislim da bi trebao biti izbačen iz svih natjecanja. 

U poretku Moto2 klase vodi Francesco Bagnala s 214 boda. Fenati je 19., a Manzi 22.

ZABAVA! KVIZ: U kojem klubu Lige Prvaka trebate igrati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao