Obavijesti

Sport

Komentari 0

Potres mozga je prošlost: Srna spreman za utakmice

Potres mozga je prošlost: Srna spreman za utakmice
1

Šahtjorovi nogometaši izjednačeni su na vrhu s kijevskim Dinamom. U domaćem ogledu protiv Černomoreca zaigrat će oporavljeni Darijo Srna

VIDEO

Lakši potres mozga zadobio je Darijo Srna u 39. minuti gostujućeg dvoboja njegova Šahtara kod Karpatija iz Ljviva u srazu 25. kola ukrajinskoga nogometnog prvenstva. Dogodilo se to 15. travnja, a Šahtar je u toj utakmici slavio 2-0. Sljedeći susret, onaj protiv Zakarpatije također su riješili u svoju korist (1-0), te su sa sakupljenih 65 bodova Šahtarovi nogometaši i dalje izjednačeni na vrhu ljestvice s kijevskim Dinamom. Klubu iz Donjecka u nedjelju slijedi novi ispit, domaći ogled protiv Černomoreca koji je na rasporedu u nedjelju. Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije trebao bi u njemu nastupiti o čemu je u petak pričao za službene web-stranice kluba.
- Već danima treniram i spreman sam za igru. Zadovoljan sam zdravljem i fizičkim stanjem, a hoću li igrati odlučit će trener Mircea Lucescu - veli Srna.
* Jeste li analizirali igru sljedećeg suparnika? Na vašoj desnoj strani jaki su igrači poput Levige i Rebenoka.
- To ćemo tek učiniti, ali znamo kako igraju. Mnogo će toga ovisiti o nama i tome kako ćemo se mi postaviti.
* Prvi ovosezonski sraz protiv njih ste propustili...
- Jesam, zbog žutih kartona. Gledao sam tu utakmicu, bila je teška, a mi smo u njoj slavili 1-0. Očekujem da će se stadion za ovu utakmicu napuniti, te da će navijači biti naš dvanaesti igrač. Bit ćemo tako i u potpunosti motivirani.
* Posljednje dvije utakmice protiv njih završile su našim 1-0 pobjedama...
- Pobjeda je primarna stvar i sada, a premda bismo voljeli slaviti s 4-0 ili 5-0, i minimalna 1-0 pobjeda bila bi za nas dobra.
* Razmišljate li već o derbiju s Dinamom (5. svibanj) ili tek o ovom i susretu protiv Zaporožja koji slijedi?
- Cijeli Donjeck priprema se za derbi protiv Dinama. Kad idem u trgovinu ili na ručak navijači me pitaju hoćemo li pobijediti u toj utakmici. No, nama slijede dvije utakmice prije ogleda s njima i trebamo biti na njih koncentrirani, pobijediti u njima i tek se potom okrenuti Dinamu - zaključio je Srna razgovor sa press-službom kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...