Obavijesti

Sport

Komentari 48

Potrgao je sucu blokić pa dobio najtežu kaznu u HNL-u. Razbio je vrata i sukobio se s redarom

Potrgao je sucu blokić pa dobio najtežu kaznu u HNL-u. Razbio je vrata i sukobio se s redarom

Miljenik je publike i veliki borac, ali žestokog karaktera i sklon sukobima. Zadnji mu je presudio jer svoje je za Istru odigrao. Donosimo pregled svih incidenata koje su obilježile karijeru Ante Ercega

VIDEO

Istra je iznenadila odlukom uoči susreta 27. kola HNL-a protiv Gorice i suspendirala napadača Antu Ercega (34). Kap koja je prelila čašu bila je novi sukob Ercega na treningu, ovaj put sa suigračem. 'Zločesti dečko' hrvatskog nogometa tako je završio angažman na Aldo Drosini, klub je morao napustiti zbog nepodopština koje je izvodio.

POGLEDAJTE VIDEO: Varaždin - Istra 2-2

Pokretanje videa...

Sažetak Varaždin-Istra 1961 01:31

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

A što je to Ante Erceg radio?

Dok je igrao za Osijek od 2020. do 2022. godine, dogodila mu se teška ozljeda koljena.

- Za mene je ozljeda bila najteže razdoblje u karijeri i životu, imao sam čitavu rekonstrukciju koljena. Bilo je jako teško prolaziti kroz prvu i drugu operaciju, svakakve misle su mi prolazile kroz glavu. Nije bilo lako, ali izdržao sam - rekao je Erceg tada.

Potrgao vrata u Zmijavcima

Malo nakon što se vratio igrama, u Osijeku gdje ga je doveo Nenad Bjelica, dogodio se prvi značajniji incident. Osijek II je igrao utakmicu protiv Croatije u Zmijavcima, a Erceg lovio formu nastupajući za drugu momčad.

Napadač se tada sukobio s redarom i u naletu bijesa razbio vrata u prostorijama kluba.

Jakovu Titliću izbio blokić

Erceg se potom sukobio i s bivšim trenerom Istre Gonzalom Garcijom, no veći odjek imao je potez na derbiju s Rijekom prošle sezone kada je napadač Puljana sucu Jakovu Titliću izbio blokić iz ruke.

Titlić mu je u 90. minuti pokazao drugi žuti karton. Sudac je u ruci držao blokić u kojem zapisuje izmjene i kartonirane igrače, a Erceg mu je u naletu bijesa blokić istrgnuo iz ruke, bacio na pod pa ga, potom, podignuo i potrgao.

- Je*em vam majku lopovsku sto puta - vikao je Erceg tada, a nakon svega dobio je najtežu kaznu u povijesti HNL-a. Uslijedila je suspenzija od devet utakmica.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

Sukob s Catalom, Livaja ga uhvatio za vrat

Temperamentni Erceg potom se posvađao i s novim trenerom, Davidom Catalom, koji se nije dugo zadržao u Puli. Tamo je bio svega šest mjeseci, a i to je bilo dovoljno da se Erceg s njime sukobi. Pod njegovim vodstvom Erceg je igrao u ludoj utakmici protiv bivšeg kluba Hajduka u studenom 2023. godine.

U 16. kolu ove sezone tukao je i provocirao hajdukovce. Najprije je u 23. minuti produžio trk i namjerno se zabio u golmana Hajduka, Ivana Lučića, koji je pao na travnjak. Sudac Ante Čulina pozvao je napadača Istre na razgovor, ali je prošao bez opomene.

Zatim je zaiskrilo između igrača Istre i Hajduka nakon sukoba Devetka i Sahitijaa u cijeloj je situaciji Marko Livaja primio Ercega za vrat. Kapetan Hajduka kažnjen je žutim kartonom.

Hajduk i Istra sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a

Erceg je nepodopštine nastavio u 39. minuti. Zaletio se u stopera Hajduka, Zvonimira Šarliju. Sudac Čulina je izgubio strpljenje pa mu je pokazao žuti karton. Progledao mu je kroz prste u 43. minuti. Tada se Erceg još jednom zaletio u Šarliju i srušio ga na tlo. 

Potom je nastradao i Pukštas, ušao je u njega i srušio ga na tlo čvrstim duelom u nadoknadi prvog dijela.

- Vade se samo sporne situacije, a ne gleda općenito kako se sudilo, kakav je bio kriterij za pojedinu momčad. Meni je suđenje katastrofa, pogotovo nakon tog mog incidenta. Ne smijem napraviti nijedan faul, ne smijem ući u duel, jer mi stalno govore da ću dobiti žuti karton - komentirao je Erceg tada opću situaciju.

Gorica i Istra sastali se u 18. kolu SuperSport HNL-a

Presudio mu sukob sa suigračem

Istra ga je dugo trpjela, svašta mu tolerirala, ali nakon odlaska Catale došao je bivši trener Hajduka Paolo Tramezzani. Talijan je poznat po stegi i čvrstom pristupu, a Ercegovo ponašanje nije htio tolerirati.

Kap koja je prelila čašu bio je sukob sa suigračem (još se ne zna kojim točno) na treningu u subotu, dan uoči utakmice protiv Gorice. Miljenik je publike i veliki borac, ali žestokog karaktera i sklon sukobima. I zadnji mu je presudio jer svoje je za Istru odigrao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju