Obavijesti

Sport

Komentari 153

Suci nam potvrdili: Dinamo je drastično oštećen! Trebao je biti kraj nakon Livakovićeve obrane

Suci nam potvrdili: Dinamo je drastično oštećen! Trebao je biti kraj nakon Livakovićeve obrane

Pričali smo s dva hrvatska suca i oba se slažu: 'Dinamo je oštećen!' Sudac je prema pravilima trebao svirati kraj utakmice nakon što je Livaković obranio penal i ne dopustiti Vidi da uopće takne loptu

VIDEO

Šokantnim raspletom događaja Dinamo je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvaci Hrvatske do 92. minute u rukama su imali prolaz, ali Grci su golovima u 92. i 100. minuti izjednačili na 2-2 i time s ukupnim rezultatom od 4-3 prošli u doigravanje.

No Dinamo je, da je sudac poštivao pravila, trebao dobiti šansu kroz produžetke jer je sucac morao svirati kraj čim je Dominik Livaković obranio penal i nije smio dopustiti Domagoju Vidi da uopće dotakne loptu. To su nam potvrdila dva hrvatska suca koja su nam pojasnila i zašto. Sve piše u pravilima, a ovakve situacije su im pokazivali i na sudačkim seminarima.

POGLEDAJTE VIDEO: REKORDNO LJETO ZA VATRENE

Dva detalja: Dinamo je oštećen! Sudac je morao svirati kraj čim je Livaković obranio penal!
Dva detalja: Dinamo je oštećen! Sudac je morao svirati  kraj čim je Livaković obranio penal!

Evo zašto je Dinamo oštećen

Sudačka nadoknada je istekla i VAR soba je zvala suca za provjeru. On je otišao pogledati situaciju u kaznenom prostoru Dinama i odlučio je da je Ljubičićevo igranje rukom penal. No, kako su nam rekli hrvatski suci, u takvim situacijama u produžecima ili u nadoknadi, kad je vrijeme isteklo, a suca zove VAR soba na provjeru, on mora igrače upozoriti da će dopustiti samo izvođenje penala i da se gleda samo efekt udarca, ništa nakon tog tog udarca ne vrijedi. 

Preporuka sucima je da u takvoj situaciji igrače upozore na to i pošalju ih na centar da oko šesnaesterca nema nikoga, iako u praksi oni ne moraju poslušati suca i mogu ostati uz rub šesnaesterca.

Sudac Espen Eskas nije učinio ništa od toga, iako mu to jasno piše i u pravilima o izvođenju penala kad je vrijeme isteklo.

- Kazneni udarac je u tim situacijama dovršen kada se, nakon izvođenja udarca, lopta prestane kretati, izađe iz igre, loptu dira bilo koji igrač (uključujući izvođača penala) osim obrambenog golmana - stoji u pravilniku.

Uefa je žestoko kaznila Dinamo! Novi šok nakon poraza u Grčkoj
Uefa je žestoko kaznila Dinamo! Novi šok nakon poraza u Grčkoj

Suci: Pravila su jasna, ovo je velika pogreška

- Ovdje je stvar čista, pravila su takva i sudac ih se nije držao. Vidjeli smo ovakve situacije na seminarima, bila je nedavno slična situacija kad također suci nisu poštivali ovo pravilo, ali tada igrač nije zabio nakon obranjenog penala - rekli su nam suci.

Upitno je i je li Domagoj Vida ranije ušao u šesnaesterac.

- Teško je procijeniti, moguće, ako je ušao, sudac je morao poništiti gol jer je onda stekao nepravednu prednost - dodali su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...