Sport

Komentari 16

Obratov zasad 28.: Zadnja sam četiri dana bila na injekcijama!

Obratov zasad 28.: Zadnja sam četiri dana bila na injekcijama!

Daria je očito ušla previše pod dojmom premijernog nastupa za neku hrvatsku sanjkašicu na Zimskim olimpijskim igrama. Završila je na 28. mjestu od 30 predstavnica u Pyeongchangu nakon prvog dana

Hrvatska sanjkašica Daria Obratov zauzela je 28. mjesto među 30 natjecateljica pojedinačnog natjecanja na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu nakon prve dvije od četiri vožnje.

- Jako sam sretna zbog druge vožnje, bilo je malih greškica u gornjem dijelu. Ali u prvoj vožnji nisam nezadovoljna jer taj deveti zavoj nisam dobro odradila. Nisam bila toliko sigurna u sebe jer sam promijenila sanjke u zadnji trenutak tj. kut klizaljki pošto je prekjučer na treningu bilo jako toplo (pa je staza bila nešto mekša, op.a.). Vozila sam na drugim kutevima - rekla je Obratov nakon utrke i nastavila:

- Međutim jučer je jako zahladilo, bilo je -15, veliki vjetar i vidjela sam nakon prvog treninga da sanjke jednostavno ne slušaju i da moram nešto hitno promijeniti. Do drugog treninga bilo je premalo vremena i, kako sam bez servisera, druge su cure to iskušale za vrijeme drugog treninga, ja sam to isprobala tek poslije drugog treninga promijenila kut klizaljki i danas sam prvu vožnju vozila naslijepo, nisam znala hoće li me klizaljke slušati ili ne tako da mi je to bio pritisak jesam li pogodila što trebam napraviti. Na izlasku iz tog devetog zavoja sam spustila noge i vjerojatno pogoršala situaciju. Ali u drugoj vožnji rekla sam "Ma što bilo, nema više spuštanja nogu, nema gledanja, idem na sve ili ništa pa što bude". I tako je i bilo, na kraju neka čista vožnja, ja sam zadovoljna.

Splićanka je uoči natjecanja rekla kako bi plasman među Top 20 bio ravan medalji, no već je sami start prve vožnje, u kojem se nije dobro odgurnula i postigla pravu brzinu, nagovijestio kako se to neće dogoditi. Jasno je i zašto, imala je velikih problema s bolovima.

- Doktorica Vlasta Brozičević i fizioterapeut Pršo puno su mi pomogli. Zadnja četiri dana bila sam na injekcijama i tabletama protiv bolova. Pri zagrijavanju sam imala mali opseg pokreta, osjećala sam veliku bol i nisam znala hoću li na startu imati snage odgurnuti se i spakirati se u sanjke, kako mi kažemo. Kad sam došla na start, odlučila sam to sve zaboraviti i rekla "Idem sad na sve ili ništa pa što bude". I eto, na kraju sam zadovoljna. Dala sam sve od sebe, nadam se da nikog nisam razočarala.

Obratov je za vodećom Njemicom Natalie Geisenberger, olimpijskom pobjednicom iz Sočija i brončanom iz Vancouvera, zaostala 2,37 sekundi. U drugoj je imala nešto bolji rezultat, 2,12 sekundi zaostatka. Geisenberger je zadržala vodstvo ispred sunarodnjakinje Dajane Eitberger (+0,12) i Kanađanke Alex Cough (+0,191).

Daria je prva hrvatska predstavnica u sanjkanju na Zimskim olimpijskim igrama. Uz stazu ju je bodrilo 15-ak hrvatskih navijača.

- Čula se podrška, hvala svima što su došli. Hvala obitelji koja živi od malena sa mnom i prošla je sa mnom sve od prvog dana, kao i doktorici Brozičević, koja je uvijek bila uz mene. Naravno, hvala i momcima iz boba koji su me došli podržati i svima iz olimpijskog odbora koji su se smrzavali sa mnom na stazi ispod minus 15 i vjerovali u mene.

Treća i četvrta vožnja za medalje vozit će se u utorak.

- Inače, kad je Svjetski kup, prvi dan vozim nešto slabije pa se opustim. Sutra idem opušteno, probila sam led. Vjerujem da će biti još bolje, pokušat ću spustiti se ispod 48 sekundi, napasti 47 sekundi - zaključila je Daria.

Najčitaniji članci