Obavijesti

Sport

Komentari 98

Povijest se ponovila: Hrvati opet imaju najljepše dresove

Povijest se ponovila: Hrvati opet imaju najljepše dresove
5

Lottov dres proglašen je najljepšim na Euru 1996. godine, na našem prvom velikom natjecanju. A 20 godina kasnije, hrvatski dresovi opet su najljepši

VIDEO

Prije 20 godina Hrvatska se prvi put pojavila na velikom natjecanju. Kad su Boban, Asanović, Šuker i ostali istrčali sa šahovnicama na prsima, mjesto u nogometnoj povijesti bilo im je zagarantirano.

Precizinije, njihovim dresovima. Cijela je Europa zapljeskala toj kombinaciji, Lottov dres proglašen je najljepšim na Euru 1996. godine.

Povijest se ponavlja 20 godina kasnije.

- Hrvatski dresovi uvijek izgledaju savršeno, ali ovo valovito izdanje nekako je uspjelo popraviti to savršenstvo - komentari su s ankete dresova po kojoj je Nikeova garnitura za Modrića, Rakitića i ostale najljepša na Euru.

Ne samo to, druga hrvatska garnitura dresova, ona u plavom izdanju koje je od ove godine također dobilo "kockice" po cijeloj dužini dresa, izabrana je za šesti najljepši dres.

Nema sumnje, Hrvati opet imaju najljepše dresove. Oduševljeni su i navijači. Na tribinama u Parizu, St. Etienneu i Bordeauxu vidjet ćemo more crveno-bijelih i plavih majica.

- Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljijma. I šahovnica na dresu priča toliko priča o našoj zemlji i našoj reprezentaciji - ponosan je Luka Modrić.

I to je jedna od tisuću poveznica između Francuske 1998. i Francuske 2016. 

Hrvatska je na SP-u prije 18 godina prvi put nastupila s valovitim crveno- bijelim poljima, logično je da će reinkarnacija takvog dresa biti na mjestu uz koje hrvatski navijači vežu toliko sretnih uspomena.

- To nam je zajedničko. Ta strast prema nogometu. Vaša reprezentacija igra s toliko strasti i nadmoći na svim velikim natjecanjima - pun je pohvala bio Scott Munson, jedan od čelnika Nikea.

Njegova će tvrtka opremiti šest reprezentacija na Euru u Francuskoj. Najviše predstavnika ima Adidas, njih čak devet uključujući favorite Njemačku i Španjolsku, dok Puma puše za vrat Nikeu s pet reprezentacija na Euru. Po jednog predstavnika imaju Errea, Umbro, Macron i Joma.

18 plastičnih boca - bilo je potrebno za jedan hrvatski dres. Tako da je svatko od nas ponekim pićem također pomogao Nikeu da prikupi materijale za izradu atraktivnog dresa.

16 godina Nikea - reprezentacija je od 2000. godine uz američkog proizvođača opreme. Prije toga za hrvatski dres brinuli su se dizajneri iz redova talijanskog Lotta.

TOP 10 dresova

Hrvatska kao barjak 

Nema smisla da je ovaj dizajn dobar, a nekako jest, pisali su Englezi o hrvatskom dresu i proglasili ga najljepšim za EP.

Belgiji je uzor bicikl

Belgijski gostujući dres stvoren je po uzoru na biciklističke majice, s obzirom na bogatu belgijsku biciklističku tradiciju

Španjolska kao '94.

Branitelji naslova svoj drugi dres bazirali su na onom iz SAD-a 1994. godine i zaradili su pohvale za retro garnituru.

Irska - zeleni s brojem tri

Brojka na prsima reklama je za mobilnu mrežu, a fanovima irske reprezentacije dobro je sjeo novi dres.

Švedska - idu u šetnju

Adidas je htio da dres izgleda kao da je pamučna majica, no navijači Švedske kažu da bi u njemu u šetnju, a ne na teren.

Njemačka - dvolični "elf"

Drugi njemački dres je s dva lica, unutrašnja strana je zelene boje i Nijemci će u takvoj kombinaciji trenirati na EP-u.

Francuska - "tricolori"

Francuska se vratila trobojnici u drugoj garnituri, nakon što je na posljednjim natjecanjima ta opcija bila samo plavo-bijela.

Švicarska - veliki plus

Prvi dres je crvene boje, dok će u bijelom Švicarci biti kad nominalno budu gostujuća reprezentacija na Euru.

Belgija - "crveni vragovi"

Visoku ocjenu svojih navijača belgijska je reprezentacija dobila kad su se na crveno-crnom dresu pojavili žuti brojevi

Sj. Irska - ne vole plavu

Više od pet tisuća potpisa prikupljeno je u Sjevernoj Irskoj, gdje se navijačima nije svidjelo koliko plave boje ima na dresu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'