Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Cirkus u HKS-u: Koji je uopće pravi sustav natjecanja lige?!

"Povjerenik natjecanja se, prije svega, ispričava Predsjedniku i članovima Upravnog odbora HKS-a jer ih je njegova nenamjerna pogreška dovela u vezu s odlukom o kojoj nisu raspravljali", javlja HKS

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
2 komentara

Hrvatski putnici u košarkašku ABA ligu i dalje će se birati prema ljestvici na kraju osnovnog dijela sezone A-1 lige, a ne prema doigravanju, kako je povjerenik natjecanja Dražen Jendriš greškom (?!) unio u promjene propozicija donesene na sjednici Hrvatskog košarkaškog saveza 27. prosinca, obavijestilo je krovno hrvatsko košarkaško tijelo.

Promjene propozicija tako se odnose samo na igranje stranaca i registracijski pravilnik lige. Ovakav rasplet događaja ne ide na ruku Zadru i Ciboni koji nakon nepune polovice prvenstva drže sedmo odnosno osmo mjesto i mogli bi izgubiti poziciju u regionalnoj ligi sljedeće sezone.

Priopćenje HKS-a prenosimo u cijelosti:

Vezano uz medijske napise oko promjena Propozicija natjecanja Državnog prvenstva RH za klubove A-1 muške košarkaške lige, željeli bismo Vas obavijestiti sljedeće:

  1. Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na svojoj 5. sjednici održanoj elektronskim putem 27.12.2016.g. donio Izmjene Propozicija natjecanja A-1 muške lige. Izmjene se odnose isključivo na Članak 33. u koji su uvedene četiri nove točke, 33.9 do 33.12. Te izmjene su vezane uz Odluku o igranju stranih igrača, usvojenu na istoj sjednici, a koja je donesena na zahtjev Sportske inspekcije i može se pronaći OVDJE. Također su, na zahtjev Sportske inspekcije, usvojene Izmjene i dopune Registracijskog pravilnika u kojem se mijenjalo cijelo Poglavlje XIII. a koji se također može pronaći OVDJE.
  2. Povjerenik natjecanja, g. Jendriš, koji je zadužen za objavu pročišćenog teksta Propozicija na službenoj stranici HKS-a, greškom je upisao usvojene izmjene Članka 33. u krivu, radnu verziju prijedloga Propozicija koju priprema za sljedeću sezonu te je tako došlo do objave pogrešnog materijala. Pročišćeni tekst Propozicija možete pronaći OVDJE.
  3. Povjerenik natjecanja se, prije svega, ispričava Predsjedniku i članovima Upravnog odbora HKS-a jer ih je njegova nenamjerna pogreška dovela u vezu s odlukom o kojoj nisu ni raspravljali niti je usvajali te je spreman dati Upravnom odboru svoj mandat na raspolaganje.
  4. Povjerenik se također ispričava klubovima i javnosti na svojoj pogrešci.
Naši partneri pišu
Message