Obavijesti

Sport

Komentari 29

Povratak majstora: Osjećam se kao da mi je 20 godina, a ne 35!

Povratak majstora: Osjećam se kao da mi je 20 godina, a ne 35!
1

Osjećam se odlično, bila je to povijesna utakmica za nas jer smo pobijedili, rekao je ukrajinski junak Andrij Ševčenko koji je u 7-minutnom 'blitzkriegu' riješio Švedsku

VIDEO

U mislima ukrajinskog izbornika Olega Blohina bio je upitan za domaće Europsko prvenstvo želeći dati šansu mlađim igračima, no ipak je dobio svoje mjesto u reprezentaciji. Andrij Ševčenko (35) je treneru u razmaku od sedam minuta dao do znanja da je vjerojatno bio lud kad je pomislio da bi na Euro otišao bez najboljeg strijelca u povijesti.

Ukrajina je bila u neugodnoj situaciji pred svojim navijačima u Kijevu nakon što je Švedsku u vodstvo doveo Ibrahimović u 52. minuti. No onda se pojavio Ševa i u 'blitzkriegu' od 55. do 62. minute preokrenuo na 2-1 i doveo je naciju u delirij.

- Osjećam se odlično, bila je to povijesna utakmica za nas jer smo pobijedili - rekao je 35-godišnji Švečenko koji je za Ukrajinu debitirao 1995. te je dodao:

- Osjećam se kao da imam 20 godina, a ne 35!

Iako je prije utakmice iza sebe imao pregršt golova, 47. i 48. gol pred vlastitim navijačima u Kijevu zasigurno su najvažniji u ukrajinskoj nogometnoj povijesti. Pala je jaka Švedska, a nošeni euforijom mogli bi šokirati i velikane poput Engleza i Francuza.

- Svaka utakmica na ovom Euru za nas je poput finala. Pokazali smo naš karakter i sada imamo dobre izglede za plasman u četvrtfinale – izjavio je Ševčenko, kojeg je pohvalio i izbornik švedske reprezentacije Erik Hamren.

- Prvo poluvrijeme nije bilo baš osobito dobro. Obje momčadi su bile vrlo nervozne i napravile su puno tehničkih pogrešaka. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, agresivniji. Uspjeli smo ih pritisnuti i to je dovelo do akcije iz koje smo postigli vodeći gol. No, i naš suparnik je igrao dobro. Ševčenko je obavio stvarno veliki posao u našem kaznenom prostoru, bio je moćan – izjavio je Hamren.

Sve o Europskom prvenstvu i hrvatskoj reprezentaciji čitajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti