Obavijesti

Sport

Komentari 33

Povratak 'najvećeg ikad': Caina napada 'Predator' gladan titule

Povratak 'najvećeg ikad': Caina napada 'Predator' gladan titule
1

Dan nakon okršaja Mirka Filipovića i Roya Nelsona na Bellatoru 216, čeka nas još jedna poslastica u slobodnoj borbi. U UFC-ov oktogon se vraća veliki Cain Velasquez, a protivnik mu je neugodni Francis Ngannou

VIDEO

Nakon dvije i pol godine u ring se vraća jedan od najvećih boraca u povijesti, Cain Velasquez. UFC mu je namjestio jedan od najtežih 'odbora za doček' koje povratnik može poželjeti. Njegov će protivnik biti pravi bombarder, Francis Ngannou.

- Velika je to borba za mene. Cain Velasquez najveći je teškaš svih vremena. Nadao sam se ovoj borbi dvije godine i sad se dogodilo. Vjerujem da ću dobro odraditi tu borbu - rekao je 'Predator' nakon što je borba dogovorena.

Cain se vraća u ring, a Ngannou prema vrhu

Kamerunski Francuz prvi je put u ring stao s 27 godina, a danas su mu 32. Stigao je u oktogon kao anonimac i nanizao šest pobjeda zaredom što mu je omogućilo da se bori za titulu teškaškog prvaka protiv Stipe Miočića. Nije uspio pobijediti vatrogasca hrvatskih korijena.

Nekoliko je snažnih krošea fijuknulo pokraj Miočićeve glave u toj borbi, ali loša taktika i slaba fizička pripremljenost koštale su 'Predatora' najveće prilike u UFC-u. Nakon toga odradio je moguće najgoru borbu u povijesti UFC-a i izgubio od Derricka Lewisa nakon 15 minuta ničega. 

Zadnju borbu odradio je protiv Curtisa Blaydesa u studenom prošle godine. Nakon što je doktor prekinuo njihovu prvu borbu u Zagrebu prije tri godine jer su 'Predatorove' bombe zatvorile oko Blaydesu, u njihovom je drugom susretu borba je završila nokautom. Opet je bomba kamerunskog Francuza odsjela na glavi Curtisa i borba je prekinuta u 45-oj sekundi prve runde.

Sad ima priliku ponovno kročiti u oktogon s najvećim imenom dosad, onim prekaljenog 'meksičkog ratnika' kojeg respektira, ali i za njega ima jasnu poruku.

- Kako vidim kraj meča? Kao uvijek, znate kako! Nokautirat ću ga! Ali također vidim poštovanje na kraju tog meča. Znate, ja se već dugo veselim ovom meču - zaključio je Predator.

Dominacija koju su uništile ozljede

Mogao je biti najbolji teškaš svih vremena, no serija ozljeda preusmjerila mu je karijeru i odvela ga u neželjenom pravcu. Kronična ozljeda ramena, a onda i ozljeda leđa zbog koje je izbivao zadnje dvije godine i čiji oporavak nije išao prema planiranom, udaljile su Velasqueza iz borilišta.

No, sada je potpuno spreman. Insajderske informacije govore da je zaliječio sve ozljede, a nakon svega što je prošao ne bi se vraćao da nije na sto posto. Trenira dobro, odradio je sezonu The Ultimate Fightera kao jedan od trenera i sudjelovao u pripremama svih velikana AKA Gyma u Kaliforniji.

To znači da se za povratak protiv Francisa Ngannoua brusio protiv Daniela CormieraKhabiba NurmagomedovaLukea Rockholda... I da će ova krema trenutnog rostera UFC-a ponovno sudjelovati u pripremama za veliki povratak.

POGLEDAJTE VIDEO: Cain se sprema za Ngannoua

Pokretanje videa...

00:38

- Kao što uvijek kažem, ovo je najopasnija borba za Caina. Nakon Cormiera. Naravno da se Cain nikada neće boriti protiv DC-ja, osim njega, ovo je najteži ispit za Caina, ne zanima me što drugi kažu - rekao je Cainov trener.

Jedini borac koji je Caina uspio nokautirati bio je samo Junior dos Santos, a pobijedio ga je još samo Fabricio Werdum i to giljotinom. Velasquez je poznat kao borac koji je od prve do pete runde izgledao dobro, odnosno borac u odličnoj kondicijskoj spremi. 

Zvuči kao teško rješiva enigma za borca poput Ngannoua, ali Francuz ima priliku pokazati nešto novo čime bi ušutkao sve kritičare.

REUTERS/PIXSELL

Borci su u Phoenixu odradili posljednji otvoreni trening prije borbe, a Cain je izgledao izuzetno spremno. Vratio je poznatu eksplozivnost - ipak, nije se borio još od 2016. kad je nokautom u prvoj rundi pobijedio Travisa Brownea. Ngannou nije ozbiljno shvatio otvoreni trening te su on i trener priredili malu predstavu za publiku - kad god bi 'Predator' malo jače udario fokusere, njegov bi trener letio po pozornici.

Ovo će biti prvi događaj UFC-a na ESPN-u nakon što je elitna MMA organizacija FOX zamijenila novom TV platformom. Glavni dio priredbe počinje u 3 sata u noći s nedjelje 17., na ponedjeljak 18. veljače.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu