Obavijesti

Sport

Komentari 5

Povratak otpisanih legendi: Pobjede Fedora i Wanderleija

Povratak otpisanih legendi: Pobjede Fedora i Wanderleija
1

Ovo je bio fantastičan MMA vikend, Fedor je pobijedio Monsona, a W. Silva bio je sjajan protiv Cung Le-a. Henderson je pak bio bolji od Shoguna u 'epskom dvoboju'

VIDEO

Nakon tri poraza u nizu, jedan od najvećih boraca svih vremena, Fedor, nekog je pobijedio. Vremešni Jeff Monson (40) najmanje je bitan u cijeloj priči. On je na M-1 Global događaj u nedjelju u Moskvi došao samo da se Fedoru vrati samopouzdanje. 

Pred 20-ak tisuća gledatelja i premijerom Putinom Fedor je upisao 32. pobjedu. Vidjelo se da je iznimno oprezan, nije htio riskirati, bilo mu je bitno da na kraju slavi, na bilo koji način. U svakoj rundi je s par udaraca pogodio i rušio Amerikanca, bez želje da se bori u parteru. Ziheraški nastup bio je dovoljan za jednoglasnu odluku sudaca. 

A sve MMA 'romantike' i ljubitelje Pridea, razveselila je i pobjeda Wanderleija Silve u noći na nedjelju. Legendarni Brazilac je u trećoj rundi prekidom pobijedio Cung Le-a. Borio se kao u najboljim danima. Iako, prva runda bila je kritična nakon kružnog udarca rukom Cunga. U drugoj rundi Wanderlei je bio precizan koljenom, onda high-kickom, a sve je zaokružio direktom nakon kojeg je navalio na posrnulog protivnika. Preoblikovao mu je nos za veliku pobjedu.

Bila je to posljednja prilika za Brazilca, da nije pobijedio sigurno bi dobio otkaz u UFC-u...

- Sretan sam i zahvalan UFC-u jer mi je dao priliku da se brzo ponovno borim. Ovu pobjedu poklanjam navijačima, više se ne borim zbog novca, borim se kako bih razveselio svoje navijače. 

Borba večeri i jedna od najboljih svih vremena bila je također na UFC-u 139, a Dan Henderson je svladao Shoguna na bodove, sva tri suca bodovala su 48-47. 

Henderson je prve tri runde bio apsolutno bolji, u stand-upu Shogun nije imao šanse i čudesno je u par navrata preživio nokaut. Sredinom četvrte runde Amerikanac se ispuhao i činilo se kako neće preživjeti. U posljednjih pet minuta Brazilac je bio u full mount poziciji, ali nije uspio dovršiti Hendersona, povratnika u najjaču organizaciju. 

- Borio se u stilu Rockyja Balboe - rekao je iscrpljeni Henderson kojem su nakon borbe davali infuziju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku